Πέρυσι τον Μάρτιο, ένα πρωτότυπο αυτόνομο Volvo XC90 της Uber, ενώ έκανε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, χτύπησε μια άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Σε χθεσινή ανακοίνωση του, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (National Transportation Safety Board, NTSB) της Αμερικής -μετά από έρευνα- έκανε γνωστό ότι τα αυτόνομα οχήματα της εταιρίας, είχαν εμπλακεί σε 37 ατυχήματα πριν το θανατηφόρο, σε διάστημα 18 μηνών.

Το NTSB δήλωσε ότι το όχημα της Uber δεν κατάφερε να αναγνωρίσει σωστά την γυναίκα ως πεζό που διασχίζει τον δρόμο, με προηγούμενες αναφορές να λένε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος του λογισμικού, το οποίο αναγνώρισε μεν το θύμα, Elaine Herzberg, που βρισκόταν στο μέσο του δρόμου με το ποδήλατό της, αλλά αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να αντιδράσει αμέσως.

Συνεχίζοντας, το NTSB δηλώνει ότι το αυτόνομο όχημα δοκιμών της Uber δεν αναγνώρισε εγκαίρως ότι επίκειται σύγκρουση με το ποδήλατο, κάτι που τελικά έκανε 1,2 δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση. Τότε ήταν πολύ αργά για το αυτοκίνητο της Uber να αποφύγει την σύγκρουση, με το NTSB να τονίζει ότι η σχεδίαση του συστήματος δεν περιλάμβανε την προσοχή για τους πεζούς που περνούν τον δρόμο εκτός διαβάσεων.