Δεν θα καταργηθεί καμία μάρκα από τη συγχώνευση της PSA με την FCA

Σχετικά άρθρα

PSA και FCA συμφώνησαν να συγχωνευθούν και o Carlos Tavares, CEO της PSA, αλλά και μελλοντικός CEO της νέας κοινής εταιρίας, δήλωσε πως καμία από τις 13 μάρκες των δύο ομίλων δεν θα καταργηθεί. Όπως είπε ο Tavares:

Βλέπω πως όλα τα εμπορικά σήματα, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν κάτι κοινό. Μια υπέροχη ιστορία. Μας αρέσει η ιστορία των αυτοκινητοβιομηχανιών, μας δίνει ένα θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον και έτσι εάν γίνει η συγχώνευση, δεν βλέπω πως πρέπει να καταργήσουμε καμία εταιρία, επειδή όλες έχουν την ιστορία τους και όλες έχουν τα δυνατά τους σημεία.

Ο Tavares χαρακτήρισε ως κερδοφόρα και για τις δύο εταιρίες τη συγχώνευση, προσθέτοντας πως η FCA και η PSA αλληλοσυμπληρώνονται γεωγραφικά, με το 66% των εσόδων της FCA να προέρχονται από τις αγορές της Βορείου Αμερικής, την ώρα που τα κέρδη της PSA από τις συγκεκριμένες αγορές αντιστοιχούν σε μόλις 5,7% των συνολικών της εσόδων, με την εταιρία να αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από την Ευρώπη. Από την μεριά του ο πρόεδρος της FCA, John Elkann, και ο μελλοντικός πρόεδρος της νέας εταιρίας, είπε πως η 50/50 συγχώνευση της FCA με την PSA “θα βοηθήσει την FCA να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες“.

Ο νέος όμιλος θα περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Abarth, Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Maserati, Mopar, SRT, Citroen, Peugeot, DS, Opel, Vauxhall και Ambassador, που εξυπηρετούν τις αγορές μαζικών και premium επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και αγορές φορτηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Οι δύο εταιρίες θα καταλήξουν σε ένα δεσμευτικό περίγραμμα της συμφωνίας τους μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, αλλά η ολοκλήρωση της συγχώνευσης δεν αναμένεται νωρίτερα από τα τέλη του 2020, αφού πρέπει να πάρει τις σχετικές εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές και αντιμονοπωλιακές αρχές.

Με όλες τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις που πρέπει να χορηγηθούν, μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να κλείσει σε λιγότερο από ένα χρόνο,

πρόσθεσε ο Tavares.

Μία από τις πιο ακανθώδεις πτυχές της συμφωνίας είναι οι πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας, με τις δύο εταιρίες να απασχολούν σήμερα περίπου 400.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Tavares είπε πως οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω της συνεργασίας τους θα εξοικονομήσουν τουλάχιστον 3,7 δισ. ευρώ από συνέργειες ετησίως, σε βάθος τετραετίας, χωρίς να κλείσουν κανένα εργοστάσιο, μη αποκλείοντας ωστόσο τις απολύσεις προσωπικού δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Έτσι είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, δεν πρόκειται μόνο για την PSA. Τα περιθώρια κέρδους βρίσκονται συνεχώς υπό πίεση και πρέπει να αναζητάτε συνεχώς κέρδη παραγωγικότητας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...