Τον Νοέμβριο του 2014, Mazda παρουσίασε το 2 Sedan στην έκθεση της Ταϊλάνδης και σήμερα η ιαπωνική εταιρία έδειξε στο Μεξικό την ανανεωμένη έκδοση του. Στην χώρα της Βόρειας Αμερικής βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια που παράγεται το συγκεκριμένο μοντέλο, με τις αλλαγές του Mazda2 Sedan facelift να ακολουθούν αυτές που είδαμε στο hatchback μοντέλο.

Το ανανεωμένο Mazda2 sedan φέρει ένα νέο, πιο εξελιγμένο σχεδιασμό, νέες τεχνολογίες Skyactiv για τα κινητήρια σύνολα του και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, κάτω από την “ομπρέλα” του i-Activsense. Χαρακτηριστικά, Mazda2 Sedan διαθέτει την τελευταία εξέλιξη της γλώσσας σχεδιασμού Kodo, χαρίζοντας στο μοντέλο μεγαλύτερο κύρος μέσω της καθαρότητας των γραμμών του και του δυναμισμού της μινιμαλιστικής αισθητικής. Το πλάτος, η στάση του και η κομψότητα του ενισχύεται περαιτέρω από τις νέες ζάντες αλουμινίου 15 και 16 ιντσών, ενώ πίσω υπάρχουν νέα γραφικά για τα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό, η ιαπωνική εταιρία αναφέρει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά, με τα χρώματα να έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον υψηλής ποιότητας. Η Mazda αναφέρει ότι έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ηχομόνωση, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την άνεση των επιβατών. Η τελευταία βελτιώθηκε και με την -προαιρετική- διαθεσιμότητα του θερμαινόμενου τιμονιού, του φωτοχρωματικού καθρέπτη και της συμβατότητας με Apple CarPlay και Android Auto του συστήματος ψυχαγωγίας Mazda Connect.

Μηχανικά, ο Skyactiv-G 1.500άρης κινητήρας βενζίνης αποδίδει 110 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. με την ροπή να είναι 141 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα της Mazda (M Hybrid system), ενώ υπάρχει και ένα 6-ταχυτο αυτόματο κιβώτιο.