Επίσημο: Mazda2 facelift

Σχετικά άρθρα

Ακριβώς πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του Mazda2 (Demio στην Ιαπωνία) και δύο χρόνια μετά από ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα του, η ιαπωνική εταιρία αποκαλύπτει σήμερα το μικρής έκτασης facelift του supermini μοντέλου της.

Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στην Ευρώπη από τις αρχές του 2020, με το ανανεωμένο Mazda2 να φέρει ένα νέο, πιο εξελιγμένο σχεδιασμό, νέες τεχνολογίες Skyactiv για τα κινητήρια σύνολα του και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, κάτω από την “ομπρέλα” του i-Activsense.

Το Mazda2 φέρει την τελευταία εξέλιξη της γλώσσας σχεδιασμού Kodo, χαρίζοντας στο μοντέλο μεγαλύτερο κύρος μέσω της καθαρότητας των γραμμών του και του δυναμισμού της μινιμαλιστικής αισθητικής. Το πλάτος, η στάση του και η κομψότητα του ενισχύεται περαιτέρω από τις νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Στο εσωτερικό, η ιαπωνική εταιρία αναφέρει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά, με τα χρώματα να έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον υψηλής ποιότητας. Η Mazda αναφέρει ότι έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ηχομόνωση, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την άνεση των επιβατών. Η τελευταία βελτιώθηκε και με την -προαιρετική- διαθεσιμότητα του θερμαινόμενου τιμονιού, του φωτοχρωματικό καθρέπτη και της συμβατότητας με Apple CarPlay και Android Auto του συστήματος ψυχαγωγίας Mazda Connect.

Οι μηχανικοί της εταιρίες έχουν επέμβει και στην ανάρτηση, ώστε το αμάξωμα να εμφανίζει ομαλότερες κινήσεις για μια πιο άνετη οδήγηση, ενώ έχει υιοθετηθεί το G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) για να κάνει το χειρισμό του οχήματος πιο σταθερό και ασφαλέστερο.

Μηχανικά, ο Skyactiv-G 1.500άρης κινητήρας βενζίνης προσφέρεται σε δύο επιλογές, 75 και 90 ίππων και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα της Mazda (M Hybrid system), ενώ υπάρχει και ένα 6-ταχυτο αυτόματο κιβώτιο για την έκδοση με τα 90 άλογα.

Κλείνοντας, το Mazda2 διαθέτει LED φωτιστικά σώματα από τη βασική έκδοση, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμα τα Adaptive LED. Ακόμα, εφοδιάζεται με το Lane-keeping Assist System (LAS), το TSR (Traffic Sign Recognition) και κάμερες 360 μοιρών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...