Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως το Gigafactory εργοστάσιο της Tesla θα κατασκευαστεί τελικά στο Βερολίνο, συμπληρώνοντας πως η Tesla θα δημιουργήσει και ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας στη γερμανική πρωτεύουσα. Το εργοστάσιο θα βρίσκεται κοντά στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο της πόλης, και από το 2021 θα παράγει αρχικά τα Model Υ και Model 3. H κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η γερμανική μηχανολογία είναι εντυπωσιακή και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που εγκαθιστούμε το Gigafactory της Ευρώπης στη Γερμανία,

ανέφερε ο Musk, προσθέτοντας ότι στη χώρα αυτή έχουν κατασκευασθεί μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Το νέο εργοστάσιο θα απασχολεί αρχικά περίπου 3.000 με 3.500 υπαλλήλους, με προοπτική αυτή θα αυξηθούν στο μέλλον σε 7.000 με 8.000.

Η είσοδος της Tesla στη Γερμανία είχε ξεκινήσει το 2016 με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Grohmann Engineering, που κατασκευάζει τα αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής της Tesla και έχει έδρα στο Προυμ, που απέχει μόλις 30 χλμ από το Βέλγιο.