Την νέα γενιά του Trailblazer παρουσίασε η Chevrolet, με το μοντέλο να φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας, ενώ προσφέρεται και σε RS έκδοση. Κάτω από το καπό του συναντάμε έναν 1.200άρη τρικύλινδρο απόδοσης 140 ίππων και έναν 1.300άρη απόδοσης 157 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με CVT κιβώτιο, ενώ υπάρχει και ένα 9-τάχυτο αυτόματο για τον 1,3-λίτρων.

Η κίνηση στέλνεται στους μπροστά τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης, το οποίο είναι ίδιο με αυτό που συναντάμε στα Blazer και Traverse, να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό και να δίνει την επιλογή στον οδηγό να το ενεργοποιεί μονάχα όταν το χρειάζεται.

Το μικρό crossover τοποθετείται ανάμεσα από τα Trax και Equinox και στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις και μεταλλικά διακοσμητικά. Ο χώρος αποσκευών του φτάνει έως τα 1.540 λίτρα και μέσα του μπορούν να χωρέσουν αντικείμενα έως και 2,5 μέτρα σε μήκος.

Το νέο Trailblazer εξοπλίζεται με πολλά συστήματα ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού που συμπεριλαμβάνουν τα Forward Collision Alert, Automatic Emergency Braking, Front Pedestrian Braking, Auto High Beam Assist, Lane Keep Assist με Lane Departure Warning, Rear Seat Reminder, Rear Vision Camera, Adaptive Cruise Control, Rear Park Assist, Lane Change Alert με Side Blind Zone Alert, Rear Cross Traffic Alert και κάμερα οπισθοπορείας.

Οι πωλήσεις του στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020, με την αρχική τιμή να είναι μικρότερη των 20.000 δολαρίων.