Δες το νέο Audi RS6 Avant να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,48 δευτ.

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα Αυγούστου, η Audi παρουσίασε το νέο RS6 Avant, το οποίο φορά έναν 4,0-λίτρων biturbo V8 κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 600 ίππων με 800 Nm ροπής. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, για το 0-100 χλμ/ώρα το -βάρους 2.075 κιλών- αυτοκίνητο χρειάζεται 3,6 δευτ., και το 0-200 χλμ/ώρα μόλις 12 δευτερόλεπτα, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Με το Dynamic πακέτο αυξάνεται στα 280 χλμ/ώρα, ενώ με το Dynamic plus πακέτο φτάνει τα 305 χλμ/ώρα.

Στο παραπάνω video, όμως, θα δεις το Vbox να καταγράφει ότι η διαδικασία του σπριντ ολοκληρώθηκε σε μόλις 3,48 δευτ. Ο κινητήρας διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt που βοηθά στην απόδοση και στην οικονομία καυσίμου, και σύστημα απενεργοποίησης τεσσάρων κυλίνδρων (οι 2, 3, 5 και 8) προκειμένου να μειώνεται η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων όταν δεν απαιτείται μεγάλη δύναμη.

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο Tiptronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει βελτιωθεί για ταχύτερες αλλαγές. Διαθέτει λειτουργία launch control, με την κίνηση να στέλνεται φυσικά σε όλους τους τροχούς σε αναλογία 40% μπροστά και 60% πίσω, ενώ για το φρενάρισμα υπάρχουν carbon-κεραμικοί δίσκοι. Το σύστημα τετρακίνησης, όταν απαιτηθεί, μπορεί να στείλει έως και το 70% της κίνησης στον μπροστά άξονα και έως το 85% στον πίσω.

Διάβασε περισσότερα

Επίσημο: Νέο Audi RS6 με 600 άλογα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...