Επίσημο: Νέα Mercedes GLA

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes παρουσίασε σήμερα την δεύτερη γενιά της GLA, με τις πωλήσεις του μοντέλου να ξεκινούν στη Ευρώπη από την άνοιξη του 2020, ενώ σε ΗΠΑ και Κίνα θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι του 2020.

Πλατφόρμα

Το μοντέλο κατασκευάζεται πάνω στην MF2 πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιεί και η νέα A-Class, έχοντας μήκος 4.410 χλστ., πλάτος 1.834 χλστ. και ύψος 1.611 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.729 χλστ. Σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά, το νέο μοντέλο έχει 1,4 εκατοστά μικρότερο μήκος, 3 εκατοστά μεγαλύτερο πλάτος, 10,4 εκατοστά μεγαλύτερο ύψος και 3 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Οι αυξημένες διαστάσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαθέσιμων χώρων των επιβατών, με το αυτοκίνητο να μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες στο εσωτερικό τους, με τον χώρο αποσκευών να έχει αυξηθεί κατά 14 λίτρα και από τα 421 της προηγούμενης γενιάς, πλέον ανέρχεται στα 435 λίτρα και φτάνει έως τα 1.430 λίτρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Σε ότι αφορά την αεροδυναμική, η νέα GLA έχει καλύτερη αεροδυναμική από τη προηγούμενη γενιά, με 0,28 Cd.

Κινητήρες

Αρχικά το μοντέλο θα προσφέρεται μόνο σε δύο εκδόσεις, Η GLA 200 φορά τον 1.300αρη κινητήρα βενζίνης προερχόμενο από τη Renault, απόδοσης 163 ίππων με 250 Nm ροπής που στέλνει τη κίνηση στον μπροστά άξονα μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Η GLA 35 4MATIC AMG που φορά τον 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 306 ίππων με 400 Nm ροπής που στέλνει τη κίνηση και στους δύο άξονες μέσω ενός 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Εσωτερικό

Το εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25″, αλλά και οθόνη 10,25″ για το ανανεωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX που υποστηρίζει gestures. Η βασική έκδοση διαθέτει δύο οθόνες 7″, η μεσαία έκδοση πίνακα οργάνων 7″ και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,25″, με τη κορυφαία έκδοση να διαθέτει τις διπλές οθόνες των 10,25″.

Υπάρχει κρυφός LED φωτισμός που μπορεί να αναπαράγει 64 διαφορετικά χρώματα. Επίσης το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με την φράση “Hey Mercedes”.

Συστήματα

Η GLA εξοπλίζεται με συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης Active Distance Assist και Active Steering Assist, που της επιτρέπουν μεταξύ άλλων να μειώνει αυτόματα ταχύτητα όταν πλησιάζει σε διασταυρώσεις, κυκλικούς κόμβους και στροφές. Επίσης εξοπλίζεται με τα συστήματα Downhill Speed Regulation, Off-Road Engineering Package, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Brake Assist και Pre-Safe Plus.

Παραγωγή

Η παραγωγή της GLA θα γίνεται στο εργοστάσιο της Mercedes στο Rastatt της Γερμανίας. Επίσης θα κατασκευάζεται και στη Κίνα για την τοπική αγορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 105.071 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 32.308 GLE και 72.763 GLS που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και που έχουν κατασκευαστεί...
Autoblog.gr