F1: Προστέθηκε μια επιπλέον στροφή στην πίστα του Βιετνάμ

Σχετικά άρθρα

Τον Νοέμβριο του 2018, η Formula 1 και η πόλη του Hanoi ανακοίνωσαν ότι τον Απρίλιο του 2020 θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην ασιατική χώρα.

Καθώς οι προετοιμασίες για το Grand Prix του Βιετνάμ συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, οι διοργανωτές αποκάλυψαν σήμερα ότι προσέθεσαν μια επιπλέον στροφή στην χάραξη της πίστας, στο τέλος του γύρου. Το Hanoi Circuit είναι μια συγχώνευση των δημοσίων δρόμων της πόλης με ένα μόνιμο τμήμα πίστας, και αρχικά διέθετε 22 στροφές.

Η χάραξη της πίστας με 22 στροφές

Όμως, οι πίστες σε δρόμους φέρνουν επιπλέον προκλήσεις όσον αφορά τη χάραξη, καθώς πρέπει να συμβαδίζει με την υπάρχουσα υποδομή. Έτσι, μετά από αξιολόγηση, το τελευταίο τμήμα του γύρου έχει αναδιαμορφωθεί, προσθέτοντας μια επιπλέον στροφή, με το μήκος να αυξάνεται κατά περίπου 15 μέτρα.

Η χάραξη του Hanoi Circuit έχει την υπογραφή του Hermann Tilke, όπως πολλές ακόμα πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η πίστα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελείται από 23 στροφές αλλά και από τρεις ευθείες οι οποίες διαμορφώνουν μια διαδρομή συνολικού μήκους 5.607 μέτρων.

Η χάραξη της πίστας με 23 στροφές

Ορισμένες από τις στροφές της συγκεκριμένης πίστας παραπέμπουν σε άλλες -όπως της Suzuka, του Μονακό και του Nurburgring, ενώ η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού έχει μήκος 1,6 χιλιομέτρου όντας μία από τις μεγαλύτερες του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ολοκλήρωση της πίστας βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές Ιανουαρίου, με το κτίριο των εγκαταστάσεων, των γραφείων, των pits κλπ., να έχει μήκος 300 μέτρα, αντλώντας έμπνευση από την αυτοκρατορική ακρόπολη Thang Long του Hanoi, και θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του έτους.

Αυτό αποτελεί το πρώτο νέο συμβόλαιο της Liberty Media, με το Grand Prix του Βιετνάμ να αντιπροσωπεύει τη σταθερή δέσμευση της Formula 1 στην Ασία, όπου οι αγώνες έχουν εδραιωθεί σε Σιγκαπούρη, Κίνα και Ιαπωνία και σύμφωνα με το promoter, τη Vingroup, οι δύο πλευρές υπέγραψαν πολυετή συμφωνία.

Διάβασε ακόμα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της F1, το 2020 θα έχουμε 22 αγώνες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...