Πριν μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Renault έχει ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για την θέση του διευθύνοντα σύμβουλο της τον CEO της Seat, Luca de Meo, τον Didier Leroy (εκτελεστικός αντιπρόεδρος, πρακτικά No.2 στην ιεραρχία, της Toyota), και τον Patrick Koller, CEO της Faurecia.

Σημερινές πληροφορίες, όμως, λένε ότι το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής εταιρίας κατέληξε στον 52-χρονο Ιταλό της Seat για την πιο σημαντική της θέση. O de Meo έχει την στήριξη και της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία κατέχει το 15% των μετοχών της Renault, ενώ μιλάει και τη γαλλική γλώσσα, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στη Fiat και στη Seat.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχει ρήτρα στη σύμβαση του de Meo με το VW Group, η οποία του απαγορεύει να μετακινηθεί σε ανταγωνιστική εταιρία. Αυτό θα εμπόδιζε τον de Meo να αναλάβει καθήκοντα στη Renault, αν τελικά αυτός επιλέξει να πάρει τα ηνία της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης.

Παρόλα αυτά, η Renault έχει επιλέξει να μην μονιμοποιήσει την προσωρινή CEO της, Clotilde Delbos, στη θέση, καθώς η τελευταία είναι σχετικά άπειρη στον κλάδο, καθώς έχει ως επί το πλείστον οικονομικό υπόβαθρο.