Στις αρχές Οκτωβρίου, και εντελώς ξαφνικά, η Renault απέλυσε τον Thierry Bollore από την θέση του CEO της, όπως και από την θέση του προέδρου, μετά από μόλις 11 μήνες θητείας. Παρόλα αυτά, η γαλλική εταιρία δεν έμεινε “ακέφαλη”, καθώς όρισε προσωρινή CEO την Clotilde Delbos.

Η Renault βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση του προσώπου που θα αναλάβει τα ηνία της και η Γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόβλημα ο νέος CEO της Renault να μην είναι Γάλλος. Τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στην επιφάνεια αρκετά ονόματα, με αυτό του CEO της Seat, Luca de Meo, να ακούγεται αρκετά έντονα. Εκτός από τον 52-χρονο Ιταλό, υποψήφιος για τη θέση είναι και ο Γάλλος Didier Leroy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος (πρακτικά No.2 στην ιεραρχία) της Toyota, ενώ και ο Patrick Koller, ο Γαλλογερμανός CEO της Faurecia, έχει πιθανότητες να πάρει την θέση του CEO της Renault.

Από την πλευρά τους, τόσο ο de Meo όσο και ο Leroy έχουν αρνηθεί ότι τους ενδιαφέρει η θέση της Renault, ενώ η Faurecia αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο, με την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωση της να αναφέρει:

Ο Luca de Meo είναι πλήρως αφοσιωμένος στη Seat, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος αρκετές φορές από τότε που ορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας το 2015.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Leroy, ο οποίος τονίζει:

Δεν δίνω βάση σε αυτές τις φήμες και παραμένω 100% επικεντρωμένος στην δουλειά μου στην Toyota, όπου απολαμβάνω μια πολύ αξιόπιστη σχέση με τον [πρόεδρο της Toyota] Akio Toyoda.