Audi: Θα εξαλείψουμε όλα τα κουμπιά και τους διακόπτες στο εσωτερικό

Σχετικά άρθρα

Η Audi είναι μια από εκείνες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που τοποθετούν όλο και λιγότερα φυσικά κουμπιά στο εσωτερικό των νέων τους μοντέλων, αντικαθιστώντας τα με οθόνες και επιφάνειες αφής και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με τον Marc Lichte, επικεφαλής σχεδιασμού της γερμανικής εταιρίας, να δηλώνει πως στο μέλλον δεν θα υπάρχει κανένας διακόπτης και φυσικό κουμπί στο εσωτερικό των μοντέλων της Audi.

Όπως είπε ο Lichte, το μέλλον των εσωτερικών της Audi θα είναι χωρίς κουμπιά, γεμάτα με οθόνες, επαυξημένη πραγματικότητα και μεγάλα head-up display. Ο πίνακας οργάνων θα είναι μικρότερος από τον σημερινό, αφού εκεί θα προβάλλονται λιγότερες πληροφορίες, μιας και στο heads-up display, που θα κάνει χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, θα προβάλλονται περισσότερες πληροφορίες.

Οι δύο οθόνες αφής που βρίσκονται στο κέντρο του ταμπλό, μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και μια για τον κλιματισμό, θα συγχωνευθούν σε μια, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη οθόνη αφής, αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε ήδη σε πολλά μοντέλα, όπως στα Tesla Model S, Model X και Mustang Mach-E.

Ο Lichte πρόσθεσε πως καταλαβαίνει πως τα κουμπιά αφής δεν είναι το ίδιο εύχρηστα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ στον διακόπτη ελέγχου έντασης της φωνής του ηχοσυστήματος, γι’αυτό και θα τον αντικαταστήσουν με κάτι άλλο, το οποίο δεν θα είναι διακόπτης, αλλά δεν ξεκαθάρισε τι θα είναι αυτό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...