Ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri έκανε ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα ο Max Verstappen να ντυθεί στα κόκκινα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Όπως είπε ο Camilleri, ο Verstappen έχει κατηγορήσει την Ferrari πως η ιταλική ομάδα “έκλεβε” στο φετινό της μονοθέσιο. Ο Verstappen κατηγόρησε την Ferrari πως είχε ένα παράνομο σύστημα στα μονοθέσια της που αύξανε την απόδοση τους, το οποίο την βοήθησε να ανέβει σε 13 συνεχόμενους αγώνες στο βάθρο και πως μετά την απομάκρυνση του, από το GP των ΗΠΑ, η Ferrari δεν ήταν πλέον το ίδιο ανταγωνιστική.

Η Ferrari έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία εξαπάτησης και παραβίασης των κανονισμών της F1, με τον Camilleri να λέει:

Αυτές οι δηλώσεις δεν σε πηγαίνουν πολύ μακριά. Ο Max Verstappen είναι 22 ετών και έτσι γιατί του δίνουμε αξιοπιστία στο τι λέει, όταν εμείς είμαστε η Ferrari; Μερικές φορές η σιωπή είναι πιο δυνατή.

Ένας οδηγός που κατηγορεί την Ferrari για εξαπάτηση δεν μπορεί να σκέφτεται πως κάποια στιγμή θα είναι μαζί μας.

Και ο Sebastian Vettel επέκρινε τις δηλώσεις του Verstappen, λέγοντας:

Πιστεύω ότι είναι ένα σημάδι της εποχής μας. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάτι να πουν. Νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το παρελθόν είναι ότι πολλοί άνθρωποι ακούγονται, ενώ στο παρελθόν απλώς αγνοούνταν οι δηλώσεις τους,

Όλοι είναι ελεύθεροι να δηλώνουν ότι θέλουν και [ο Verstappen] δήλωσε αυτό που σκεφτόταν. Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη. Δεν νομίζω πως κανείς στην ομάδα το πήρε προσωπικά. Θεωρώ όμως πως δεν ήταν επαγγελματικό ή ώριμο.