Τον Αύγουστο του 2018, η Lada παρουσίασε στην έκθεση της Μόσχας το 4X4 Vision concept, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει τη σχεδιαστική γλώσσα που θα υιοθετήσει στο μέλλον η ρώσικη εταιρία, καθώς και -πιθανώς- το νέο Niva.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η ρωσική εταιρία δεν ανανεώνει το θρυλικό Niva, το οποίο βρίσκεται στην αγορά από το 1977. Έτσι, σήμερα η Lada παρουσιάζει την MY2020 έκδοση του μοντέλου.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο αποκτά νέο πίνακα οργάνων που διαθέτει μια μικρή ψηφιακή οθόνη για τις απαραίτητες πληροφορίες του trip computer. Το Niva 4×4 Urvan προσφέρεται σε δύο νέους εξωτερικούς χρωματισμούς, έχοντας γκρι ζάντες, ενώ η μοναδική οπτική διαφοροποίηση με το παρελθόν είναι η προσθήκη των φώτων ομίχλης, χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Υπάρχουν νέοι διακόπτες και αεραγωγοί για τον κλιματισμό, που βελτιώνουν την απόδοση του, ενώ το ντουλαπάκι εμπρός από τον συνοδηγό έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα. Στο κεντρικό τούνελ συναντάμε δύο ποτηροθήκες και χώρο για μικροπράγματα. Σύμφωνα με την εταιρία, σημαντική ανανέωση του MY2020 μοντέλου είναι τα νέα εμπρός καθίσματα, τα οποία είναι θερμαινόμενα και εκτός από καλύτερη στήριξη, διαθέτουν βελτιωμένο μηχανισμό ανάκλισης, ώστε να προσφέρεται ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Ακόμα, υπάρχουν -ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού- ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, βελτιωμένη ηχομόνωση και μαύρες ζάντες αλουμινίου 16″.

Όλες οι εκδόσεις παίρνουν κίνηση από τον 1.700αρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 83 ίππων που συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 17 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 142 χλμ/ώρα.

Το Lada Niva κοστίζει από 522.900 ρούβλια (7.496 ευρώ) έως 598.900 ρούβλια (8.586 ευρώ).