Το διοικητικό συμβούλιο του Groupe PSA ενέκρινε σήμερα την προτεινόμενη συγχώνευση με τη Fiat Chrysler, κάτι που αναμένεται να κάνει και το διοικητικό συμβούλιο της FCA, έτσι ώστε αύριο, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

1Δεν θα καταργηθεί καμία μάρκα από τη συγχώνευση της PSA με την FCA

Δεν θα καταργηθεί καμία μάρκα από τη συγχώνευση της PSA με την FCA

Η συγχώνευση των 50 δισ. δολαρίων, θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, στην οποία CEO θα είναι ο Carlos Tavares της PSA και πρόεδρος ο John Elkann της FCA.

2Ποια εταιρία θα έχει “το πάνω χέρι” στη συγχώνευση PSA και FCA;

Ποια εταιρία θα έχει “το πάνω χέρι” στη συγχώνευση PSA και FCA;

Οι PSA και FCA έχουν ανακοινώσει ότι θα επιδίωκαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους για τη δημιουργία ενός ομίλου με 8,7 εκατ. πωλήσεις οχημάτων ετησίως, πίσω από τις VW Group, Toyota, και Renault-Nissan-Mitsubishi.

3

Ο νέος όμιλος θα περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Abarth, Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Maserati, Mopar, SRT, Citroen, Peugeot, DS, Opel, Vauxhall και Ambassador, που εξυπηρετούν τις αγορές μαζικών και premium επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και αγορές φορτηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Ο νέος όμιλος θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί μαζικά τις ανάγκες των αγορών για επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και φορτηγά ή ελαφρά εμπορικά οχήματα.