IBM: Νέα επαναστατική μπαταρία χωρίς βαρέα μέταλλα, με υλικά εξαγόμενα από το θαλασσινό νερό

Σχετικά άρθρα

Η IBM έχει δημιουργήσει μια νέα μπαταρία η οποία δεν διαθέτει βαρέα μέταλλα, μιας και είναι κατασκευασμένη από υλικά που μπορούν να εξαχθούν από το θαλασσινό νερό. Οι σημερινές μπαταρίες ιόντων λιθίου κατασκευάζονται με βαρέα μέταλλα όπως το κοβάλτιο, των οποίων υπάρχει περιορισμένη προσφορά, ενώ οι συνθήκες εξόρυξης τους δεν είναι ιδανικές.

Η νέα μπαταρία της IBM θα κοστίζει λιγότερο από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, έχει πολύ μικρότερο χρόνο φόρτισης, αφού μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί να φορτίσει στο 80%, ενώ παράλληλα έχει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και καλύτερη πυκνότητα ισχύος. Παράλληλα, η νέα μπαταρία είναι λιγότερο εύφλεκτη, κάνοντας την κατάλληλη να χρησιμοποιηθεί σε αεροπλάνα, σε έξυπνα ενεργειακά δίκτυα καθώς και σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η μπαταρία χρησιμοποιεί τρία νέα υλικά που έχει ανακαλύψει η IBM, όπως ένα υλικό καθόδου χωρίς κοβάλτιο και νικέλιο και έναν υγρό ηλεκτρολύτη. Η IBM συνεργάζεται ήδη με αυτοκινητοβιομηχανίες και με εταιρίες κατασκευής μπαταριών, έτσι ώστε να βρουν τρόπο η μπαταρία να περάσει στη παραγωγή. Η IBM μάλιστα χρησιμοποιεί και τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση της μπαταρίας, ενώ αναζητά ακόμη ασφαλέστερα υλικά με υψηλότερη απόδοση.

ΠηγήIBM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...