Η Tesla συμφώνησε με έναν όμιλο τραπεζών της Κίνας στη λήψη δανείου πενταετούς διάρκειας, ύψους 10 δις Yuan (€1,285 δις) για την λειτουργία του νέου εργοστασίου που κατασκεύασε η αμερικάνικη εταιρία στη Σαγκάη. Πιο συγκεκριμένα, η China Construction Bank (CCB), η Agricultural Bank of China (AgBank), η Industrial, η Commercial Bank of China (ICBC), και η Shanghai Pudong Development Bank (SPDB) θα παρέχουν στην Tesla οικονομική υποστήριξη.

Μέρος του νέου δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή και επέκταση του υφιστάμενου δανείου που έχει ήδη η Tesla στην Κίνα, καθώς πριν μερικούς μήνες οι προαναφερθείσες τράπεζες έδωσαν στην Tesla 12μηνη διευκόλυνση για το δάνειο των 3,5 δις Yuan (€450 εκατ.), του οποίου η αποπληρωμή λήγει στις 4 Μαρτίου του 2020. Το υπόλοιπο ποσό του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία της εταιρίας στην Κίνα.

Το επιτόκιο του νέου δανείου είναι σταθερό στο 90% του ετήσιου επιτοκίου αναφοράς της Κίνας, και είναι ίδιο με το δάνειο των 3,5 δισ. Yuan, ενώ είναι το επιτόκιο που προσφέρουν οι τράπεζες της Κίνας στους καλύτερους και αξιόπιστους πελάτες τους.