Δες το νέο Volkswagen Golf να κινείται για σχεδόν 4 λεπτά με σβηστό τον κινητήρα του

Σχετικά άρθρα

Πριν από δύο μήνες η Volkswagen παρουσίασε την όγδοη γενιά του Golf εξοπλίζοντας το με μια γκάμα κινητήρων που αποτελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (TGI), ήπιων υβριδικών (eTSI, mild hybrid) και plug-in υβριδικών (eHybrid).

Στο ακόλουθο video θα δεις ένα νέο Golf με τον 1.5 eTSI κινητήρα και με DSG κιβώτιο να κινείται συνεχόμενα για 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα με σβηστό τον κινητήρα (Coasting), μη καταναλώνοντας σταγόνα βενζίνης. Οι eTSI κινητήρες διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία που περιλαμβάνει μία γεννήτρια-μίζα ιμάντα 48V και μία μπαταρία 48V ιόντων λιθίου.

Στο video, το Golf κατανάλωσε μόλις 4,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ σε μια διαδρομή μήκους 33 χιλιομέτρων. Κατά την διάρκεια αυτής, το αυτοκίνητο κινούνταν με σβηστό τον κινητήρα του για 9 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, δηλαδή στο 24% του συνολικού χρόνου δοκιμής.

Σύμφωνα με την Volkswagen, στο πρότυπο WLTP η κατανάλωση καυσίμου των eTSI κινητήρων μειώνεται περίπου 10% σε σύγκριση με τους κινητήρες που αντικαθιστούν, με την κίνηση του αυτοκινήτου να γίνεται ακόμη πιο ευέλικτη και άνετη. Το νέο Golf προσφέρεται σε τρεις eTSI εκδόσεις, με τον 1.000άρη να αποδίδει 110 άλογα, ενώ ο νέος 1.5 eTSI προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 130 και 150 ίππων.

Κάθε eTSI κινητήρας διαθέτει μια BISG (Belt Integrated Starter Generator) γεννήτρια/μίζα 8 ίππων, που κινείται με ιμάντα, μέσω μιας μπαταρίας ιόντων-λιθίου 48 Volt. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουργιο επτατάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων, με το ήπιο υβριδικό σύστημα να συμβάλει στην επιτάχυνση, να λειτουργεί ως εκκινητής του συστήματος start/stop, ενώ μπορεί να αποθηκεύσει στην 48V μπαταρία την ηλεκτρική ενέργεια ανακτάται κατά το φρενάρισμα.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την ανακτημένη ενέργεια που αποθηκεύεται κατά το φρενάρισμα, με το ηλεκτρικό turbo να τροφοδοτεί με αέρα την τουρμπίνα, την ώρα που ο κινητήρας θα επιβραδύνει. Αυτό προετοιμάζει την μηχανική τουρμπίνα να δίνει από χαμηλές στροφές το 100% της δύναμης της, εξαλείφοντας με τον τρόπο αυτό το turbo lag.

Κάποιοι βλέπουν αυτό το είδος τεχνολογίας ως ένα ακόμη “καρφί στο φέρετρο” των diesel κινητήρων, μιας και οι βενζινοκινητήρες που κάνουν χρήση υβριδισμού, μειώνουν τη μέση κατανάλωση βενζίνης.

Bonus! Δες και δύο renderings φωτογραφίες, δημιουργίας του Kolesa, από το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο Volkswagen Caddy.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...