Η VW παρουσιάζει τον 1.5 TSI 48-Volt ήπιο υβριδικό κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο του φετινού Vienna Motor Symposium η Volkswagen παρουσίασε τον 1.5 TSI κινητήρα με 48-Volt ήπιο υβριδικό σύστημα, που θα πρωτοτοποθετηθεί στο νέο Golf. Το συγκεκριμένο ήπιο υβριδικό σύστημα θα προσφέρεται αρχικά και στον 1.0 TSI κινητήρα, ενώ αργότερα θα προσφέρεται και σε άλλους κινητήρες και μοντέλα.

 

Το αυτοκίνητο διαθέτει μια τυπική μπαταρία 12 Volt που χρησιμοποιείται στις κανονικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών για καλύτερη κατανομή βάρους. Ο 1.5 TSI κινητήρας απόδοσης 150 ίππων συνδυάζεται με μια BISG (Belt Integrated Starter Generator) γεννήτρια/μίζα 8 ίππων, που κινείται με ιμάντα, μέσω μιας μπαταρίας ιόντων-λιθίου 48 Volt.

Ο MHEV κινητήρας συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουργιο επτατάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων, με το ήπιο υβριδικό σύστημα να συμβάλει στην επιτάχυνση, στη μείωση της κατανάλωσης κατά 0,4 λίτρα/100 χλμ, να λειτουργεί ως εκκινητής του συστήματος start/stop, ενώ μπορεί να αποθηκεύσει στην 48V μπαταρία την ηλεκτρική ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα.

Το σύστημα θα χρησιμοποιεί την ανακτημένη ενέργεια που θα αποθηκεύεται κατά το φρενάρισμα, με το ηλεκτρικό turbo να τροφοδοτεί με αέρα την τουρμπίνα, την ώρα που ο κινητήρας θα επιβραδύνει. Αυτό θα προετοιμάζει την μηχανική τουρμπίνα να δίνει από χαμηλές στροφές το 100% της δύναμης της, εξαλείφοντας με τον τρόπο αυτό το turbo lag.

Παράλληλα η VW παρουσίασε και την πλατφόρμα IQ Drive, η οποία θα προσφέρει αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης επιπέδου 2, 3 και 4.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

EuroNCAP: 8 νέα πεντάστερα μοντέλα, τετράστερα τα Hyundai Kona, Honda ZR-V και VinFast VF8

O EuroNCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών του, τα οποία έγιναν με τα νέα αυστηρότερα...

Ο Toto Wolff και η Susie Wolff ερευνώνται από τη FIA για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων

Ο Toto Wolff και η σύζυγός του Susie Wolff φέρονται να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας έρευνας της FIA για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Σε δήλωση...

Πιάστηκε να κινείται με 251 χλμ/ώρα στην Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δημοσίευσε ένα video στο οποίο μας δείχνει το πως η αστυνομία, μέσω των φωτογραφικού ραντάρ που υπάρχουν...