Παρά την πτώση, η Κίνα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

To 2019 πουλήθηκαν στη Κίνα 25,8 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, -8,2% σε σύγκριση με το 2018 και έτσι παρέμεινε η μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως, μπροστά από αυτή των ΗΠΑ, όπου πέρυσι πουλήθηκαν 17,1 εκατ. νέα αυτοκίνητα.

Η αγορά νέων αυτοκινήτων στη Κίνα βιώνει μια κάμψη εδώ και 18 μήνες, μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες ετήσιας ανάπτυξης. Πριν από τρία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες απολάμβαναν διψήφιο ετήσιο ρυθμό αύξησης στην αγορά της Κίνας, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας, οι περικοπές των επιδοτήσεων για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα πρότυπα εκπομπών China VI που ορισμένες επαρχίες της Κίνας τα έχουν θέσει νωρίτερα σε ισχύ και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις.

Για το 2020 η ένωση των κατασκευαστών αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) αναμένει περαιτέρω πτώση των πωλήσεων κατά 2% σε σύγκριση με το 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το BYD Shark

Με την BYD να αποκαλύπτει το όνομα του pickup της, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Shark κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφησης του στη Πόλη του...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...