Κάπως έτσι θα μοιάζει το ηλεκτρικό SUV της Subaru που αναπτύσσει μαζί με την Toyota

Σχετικά άρθρα

Χθες η Subaru έκανε γνωστό το πλάνο της που θέλει να προσφέρει μόνο υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2035 και κατά την διάρκεια της παρουσίασης, η ιαπωνική εταιρία έδειξε και ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικού SUV που αναπτύσσει σε συνεργασία  με την Toyota.

Toyota και Subari αναπτύσσουν μια κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κατασκευαστούν μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιβατικά αυτοκίνητα (C και D κατηγορίας, τόσο σεντάν όσο και SUV), ενώ θα συνεργαστούν και για την δημιουργία ενός κοινού ηλεκτρικού SUV της C κατηγορίας.

Το κοινό ηλεκτρικό SUV θα έχει μέγεθος αντίστοιχο με αυτό των Toyota RAV4 και Subaru Forester, με την κάθε εταιρία να το πουλά με τα δικά της σήματα, ενώ θα έχουν και διαφορετικό σχεδιασμό.

Η εν λόγω συνεργασία συνδυάζει τους δύο τομείς που κάθε μια από τις δύο εταιρίες εξειδικεύεται, με την Subaru να προσφέρει την εμπειρία της στον τομέα της τετρακίνησης και η Toyota στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, δύο στοιχεία που θα συμβάλουν ώστε να δημιουργηθούν ελκυστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

Συνεργασία Subaru και Panasonic για προμήθεια μπαταριών

Στις 31 Ιουλίου του 2023 η Subaru και η Panasonic Energy ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την οικοδόμηση μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για να...