Χθες η Subaru έκανε γνωστό το πλάνο της που θέλει να προσφέρει μόνο υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2035 και κατά την διάρκεια της παρουσίασης, η ιαπωνική εταιρία έδειξε και ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικού SUV που αναπτύσσει σε συνεργασία  με την Toyota.

Toyota και Subari αναπτύσσουν μια κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κατασκευαστούν μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιβατικά αυτοκίνητα (C και D κατηγορίας, τόσο σεντάν όσο και SUV), ενώ θα συνεργαστούν και για την δημιουργία ενός κοινού ηλεκτρικού SUV της C κατηγορίας.

Το κοινό ηλεκτρικό SUV θα έχει μέγεθος αντίστοιχο με αυτό των Toyota RAV4 και Subaru Forester, με την κάθε εταιρία να το πουλά με τα δικά της σήματα, ενώ θα έχουν και διαφορετικό σχεδιασμό.

Η εν λόγω συνεργασία συνδυάζει τους δύο τομείς που κάθε μια από τις δύο εταιρίες εξειδικεύεται, με την Subaru να προσφέρει την εμπειρία της στον τομέα της τετρακίνησης και η Toyota στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, δύο στοιχεία που θα συμβάλουν ώστε να δημιουργηθούν ελκυστικά ηλεκτρικά μοντέλα.