Η συγκεκριμένη Jaguar D-Type κατασκευάστηκε τον Ιούνιο του 1955, έχει αριθμό πλαισίου XKD 520 και είναι η 7η D-Type που παραδόθηκε σε πελάτη. Πρώτος της ιδιοκτήτης ήταν ο Αυστραλός Jack Bryson και μόλις το αυτοκίνητο έφτασε στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο του 1956, έγινε το αγωνιστικό του Bib Stillwell, ο οποίος συμμετείχε σε μια σειρά αγώνων (Bathurst 500, Rob Roy Hill Climb, South Australia Trophy) προτού καταφέρει και κερδίσει το πρωτάθλημα Bathurst Road Racing.

Το 1957 το αγόρασε η Australian Motorists Petrol Company για λογαριασμό του ραδιοφωνικού παραγωγού Jack Davey. Κατά την μεταφορά του, το αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο όπου και υπέστη αρκετές ζημιές. Έτσι πουλήθηκε στον Frank Gardner, ο οποίος το επισκεύασε και συμμετείχε με αυτό στον αγώνα του Bathurst το 1958, κατακτώντας την 2η θέση. Επίσης συμμετείχε στην ανάβαση Mount Druitt, προτού πουληθεί για ακόμη μια χρονιά, με τον νέο ιδιοκτήτη να τοποθετεί τον εργοστασιακό 3,8-λίτρων κινητήρα.

Μέχρι το 2014 που το αγόρασε ο σημερινός κάτοχος του, άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες, με έναν εξ’αυτών να ήταν ο νικητής του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans του 1970, Richard Attwood.

Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, όπου εκτιμάται πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 5,9 και 6,4 εκατ. ευρώ.