Η Lamborghini ανακατασκεύασε μια εκπληκτική Miura SVJ, μία από τις τέσσερις που κατασκευάστηκαν

Σχετικά άρθρα

Στα έξι χρόνια παραγωγής της Miura, από 1966 έως το 1972, βγήκαν από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της Lamborghini στην Sant’Agata 762 αυτοκίνητα. Αρχικά, στην έκδοση P400 τo θρυλικό μοντέλο φορούσε ένα V12 4,0 λίτρων που απέδιδε 350 άλογα. Αργότερα, το 1968, παρουσιάστηκε η P400 S με την απόδοση του κινητήρα να φτάνει τα 370 άλογα, ενώ η τελευταία έκδοση της Miura, η P400 SV, παρουσιάστηκε το 1971 και παρήγαγε 385 άλογα, καθώς το 1973 αντικαταστάθηκε από την Countach.

Λίγο πριν το τέλος της παραγωγής, το ιταλικό εργοστάσιο παρουσίασε την σκληροπυρηνική της έκδοση, την SVJ, η οποία βγήκε σε μόλις 4 αντίτυπα, από τις 762 Miura που κατασκευάστηκαν συνολικά. Η Miura SVJ διέθετε έναν αναβαθμισμένο 4,0-λίτρων V12 κινητήρα , απόδοσης 440 ίππων, ενώ φορούσε νέο bodykit και νέες αναρτήσεις και το βάρος της άγγιζε τα μόλις 800 κιλά.

Το τμήμα Polo Storico της Lamborghini ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες την ανακατασκευή μιας εξ’αυτών, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται τώρα στην έκθεση Retromobile, που πραγματοποιείται στο Παρίσι από 4 έως 9 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την Miura SVJ με αριθμό πλαισίου #4860, η οποία βγήκε στην παραγωγή το 1973 και παραδόθηκε στον Γερμανό οδηγό αγώνων Hubert Hahne, ο οποίος -τότε- ήταν ο εισαγωγέας της Lamborghini για την Γερμανία.

Αρχικά, το αυτοκίνητο ήταν βαμμένο μαύρο, με ένα λευκό/μαύρο δερμάτινο εσωτερικό. Ωστόσο, το 1977 ο Hahne πήγε την SVJ στην Lamborghini για να την βάψει σε ασημί χρώμα, κρατώντας το μαύρο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο παρέμεινε στη Γερμανία μέχρι τις αρχές της δεκαετίας των ’00s, όταν έγινε μέλος μιας ιαπωνικής συλλογής. Από τότε, το αυτοκίνητο δεν είχε κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία του στην Retromobile έχει ιδιαίτερη σημασία.

Εκτός από το αυτοκίνητο δοκιμών που καταστράφηκε στα χέρια του δοκιμαστή Bob Wallace, όλες οι υπόλοιπες αυθεντικές Miura SVJ σώζονται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα με την Miura SVJ, η Lamborghini στο περίπτερο της στην Retromobile εκθέτει και μια Miura P400 S κατασκευασμένη από ανταλλακτικά, χρησιμοποιώντας αμάξωμα, κινητήρα και ανάρτηση άλλων Miura.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...