Στις 12 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια της W11, το διοικητικό συμβούλιο της Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Team θα συνεδριάσει με τον CEO της Daimler, Ola Kallenius, ώστε να αποφασίσουν το μέλλον της γερμανικής ομάδας στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του κόσμου.

Όπως ξέρεις, κατά την διάρκεια του Ρωσικού Grand Prix στο Sochi πέρσι, η McLaren ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2020 δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τη Renault και την προμήθεια των power units από την γαλλική εταιρία. Αντ’αυτού θα επιστρέψει –από το 2021 και για τουλάχιστον 4 χρόνια– στη Mercedes, την οποία είχε απορρίψει το 2014. Στην κοινή -εκείνη- συνέντευξη τύπου του Zak Brown και του Toto Wolff, ο δεύτερος είχε δηλώσει πως η συνεργασία με την βρετανική ομάδα δεν επηρεάζει την μελλοντική της εμπλοκή στην F1 και ότι η Mercedes θα βρίσκεται στο grid -ως ομάδα- και το 2021.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, τέθηκε το ερώτημα για το μέλλον της γερμανικής ομάδας στην F1 και δε σταματούν να κυκλοφορούν φήμες ότι η γερμανική εταιρία θα μείνει από του χρόνου στο σπορ μόνο ως προμηθευτής power units. Ο Wolff, όμως, θέλει να απορρίψει αυτές τις φήμες, και μιλώντας στο γερμανικό Auto und Motor Sport δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι η Mercedes θα παραμείνει ενεργή στην F1 και το 2021, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θα είναι ωφέλιμο για τη Mercedes.

Συνεχίζοντας, ο Αυστριακός δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Lewis Hamilton για την ανανέωση του συμβολαίου του θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα, καθώς από το τέλος της περασμένης σεζόν δεν είχε σχεδόν καμία επικοινωνία με τον Βρετανό. Ο Toto και ο Lewis μίλησαν μόνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Χριστουγέννων της γερμανικής ομάδας, και λίγο μέσω της εφαρμογής Whatsapp. Παρόλο που ο συνδυασμός Mercedes με Hamilton είναι φυσικά απόλυτα νικηφόρος, ο Toto δείχνει σαφώς ότι η ομάδα δεν είναι δεμένη μαζί του, λέγοντας:

Ως ένας οδηγός του επιπέδου του, ο Lewis έχει πάντα επιλογές. Το ίδιο ισχύει για εμάς. Όσο φτιάχνουμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο, θα είμαστε πάντα σε μια κατάσταση όπου μπορούμε να επιλέξουμε τους οδηγούς μας.

Ο Wolff φαίνεται ότι δεν θέλει να κρατήσει τον Βρετανό με κάθε κόστος, κάτι που έχει ήδη δείξει σε διάφορες δηλώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δύο πλευρές δεν θα δώσουν τα χέρια.

Διάβασε επίσης

Ο Hamilton συζητά με την Mercedes για νέο 4ετές ή 5ετές συμβόλαιο με 60 εκατ. δολάρια ετήσιες απολαβές