Δημοσιεύματα από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Corriere dello Sport ο Lewis Hamilton και η Mercedes συζητούν την επέκταση του συμβολαίου που έχει ο Βρετανός με την γερμανική εταιρία, μιας και το υπάρχον συμβόλαιο του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή λήγει φέτος.

Ο Hamilton θέλει το νέο του συμβόλαιο να έχει διάρκεια 4 ή 5 ετών, με ετήσιες απολαβές 60 εκατ. ευρώ, ενώ έχει προτείνει στο να παραμείνει στην ομάδα, ως πρεσβευτής, ακόμη και όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Και μπορεί ο Toto Wolff να έχει δηλώσει πως ο Hamilton αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Mercedes, η γερμανική εταιρία φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμη να δώσει τα 60 εκατ. ευρώ που ζητά ετησίως ο Βρετανός για πέντε χρόνια. Αντ’αυτού προτείνει είτε ένα διετές συμβόλαιο με 60 εκατ. ευρώ ετησίως, είτε ένα τετραετές/πενταετές συμβόλαιο με λιγότερες ετήσιες απολαβές.

Να θυμίσω πως ο Ola Kallenius, ο CEO της Daimler, της μητρικής εταιρίας της Mercedes, πως θα προχωρήσουν σε περικοπές ύψους 1,4 δισ. ευρώ έως το 2022, καταργώντας 10.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης τα Ιταλικά δημοσιεύματα απέρριψαν τις φήμες που ήθελαν τον Hamilton να πηγαίνει στη Ferrari.