Το καλοκαίρι του 2016, η Citroen παρουσίασε την τρίτη γενιά του C3, με την κυκλοφορία του στην Ευρωπαϊκή -και ελληνική- αγορά να ξεκινά από το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Μετά από 40 μήνες και 750.000 πωλήσεις, η γαλλική εταιρία μας δείχνει σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του supermini μοντέλου της, με σκοπό να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Οι διαφορές στην εμφάνιση εντοπίζονται -κυρίως- στο εμπρός μέρος, όπου σύμφωνα με την Citroen αυτό αντλεί έμπνευση από το CXperience concept. Η σχεδίαση του εμπρός μέρους δίνει στο νέο C3 μια νέα τολμηρή εμφάνιση και ενισχύει την προσωπικότητά του, με τη νέα υπογραφή, που αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της Citroen, να αλλάζει για να τονίσει την αντίληψη του ύψους του καπό. Τα διακριτικά του λοχεία και το χρώμιο της μάσκας επεκτείνονται μέχρι τα LED φώτα ημέρας και υπογραμμίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ τα νέα φωτιστικά σώματα προσφέρουν μια τεχνολογική εμφάνιση και είναι τεχνολογίας LED σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού.

Παρατηρώντας το προφίλ βλέπουμε ότι υπάρχουν νέου σχεδιασμού κάψουλες για τα Airbumps, με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να διατηρεί τις ομαλές επιφάνειες που τονίζουν τα πίσω φώτα, τα οποία φέρουν νέα 3D γραφικά. Στο κέντρο της πίσω πόρτας, το γυαλιστερό μαύρο σήμα της εταιρίας φέρει ένα χαρακτηριστικό χρωμιομένο περίγραμμα, που προσφέρει μια σύγχρονη πινελιά.

Με το C3 facelift η Citroen επεκτείνει τις επιλογές της εξατομίκευσης, αυξάνοντας τους συνδυασμούς από 36 σε 97. Το γαλλικό μοντέλο είναι διαθέσιμο με 7 χρώματα αμαξώματος και στα πέντε υπάρχοντα χρώματα αμαξώματος (Perla Nera Black, Cumulus Grey, Platinum Grey, Soft Sand, Polar White), προστίθενται δύο νέα, τα Elixir Red και Spring Blue. Συνεχίζοντας, υπάρχουν νέες επιλογές διχρωμίας, τέσσερα πακέτα χρώματος με έγχρωμα ένθετα γύρω από τα φώτα ομίχλης και τα Airbumps, καθώς και νέα διακοσμητικά καλύμματα στην οροφή. Κλείνοντας, το ανανεωμένο C3 πατάει σε νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, που ενισχύουν το χαρακτήρα του προφίλ.

Περνώντας στην καμπίνα, η Citroen έχει προσθέσει το Techwood πακέτο, που προσφέρει μαλακά υλικά και ειδικές ραφές, καθώς και ανοιχτόχρωμη επένδυση στο πάνω μέρος των καθισμάτων. Μιλώντας για τα τελευταία, το ανανεωμένο C3 διαθέτει τώρα τα Advanced Comfort καθίσματα γνωστά από τα C4 Cactus και C5 Aircross. Τα νέα καθίσματα παρέχουν μεγαλύτερη άνεση χάρη στον ειδικό αφρό τους στην επιφάνεια και στην παχιά ταπετσαρία των υφασμάτων, ενώ υπάρχει και ένα νέο υποβραχιόνιο από την πλευρά του οδηγού.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας λειτουργεί μέσω μιας οθόνης αφής 7 ιντσών και διαθέτει φωνητική αναγνώριση, ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto, δωρεάν τριετή συνδρομή για την αναφορά καμερών ταχύτητας και επικίνδυνων ζωνών, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο από την TomTom, dashcam και πολλά άλλα.

Τέλος, μηχανικά υπάρχουν τα ίδια σύνολα, με την γκάμα να περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο Puretech 1,2 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 83 ίππων ή 110 ίππων, και τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων BlueHDi, 100 ίππων. Η Citroen προσφέρει αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ως προαιρετική επιλογή στα πιο δυνατά μοντέλα βενζίνης και πετρελαίου.