Η Renault γίνεται η τέταρτη ομάδα που παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο της για το πρωτάθλημα της F1 του 2020, αν και η γαλλική ομάδα επέλεξε να δώσει μόνο μερικές teaser φωτογραφίες του μονοθέσιου. Η εκδήλωση έγινε στο L’Atelier Renault, το οποίο βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, στο Παρίσι, αλλά η γαλλική ομάδα -με έδρα το Enstone της Αγγλίας και το Viry-Châtillon της Γαλλίας- δεν είχε το φυσικό μονοθέσιο να δείξει στο κοινό.

Πριν από την τελετή, ο επικεφαλής της ομάδας Cyril Abiteboul αποκάλυψε ότι ο βασικός στόχος της Renault για το 2020 είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης, αφού η ομάδα έπεσε από την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών το 2018, στην πέμπτη το 2019 πίσω από τη McLaren.

Η τεχνική ομάδα της Renault F1 Team έχει ενισχυθεί, καθώς στο δυναμικό της ανήκει εδώ και κάτι μήνες ο Pat Fry, πρώην τεχνικός επικεφαλής της McLaren και της Ferrari, έχοντας περάσει και από την Manor. Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Guanyu Zhou, Κινέζος οδηγός αγώνων της F2, ο οποίος αποτελεί πλέον οδηγός δοκιμών της ομάδας.

Το επίσημο οδηγικό δίδυμο είναι κατά το ήμισυ νέο, καθώς team-mate του Daniel Ricciardo θα είναι πλέον ο φέρελπις Esteban Ocon.