BMW 330e και M340d xDrive

Σχετικά άρθρα

Η BMW επεκτείνει την γκάμα των εκδόσεων της Σειράς 3 και έτσι προσφέρει πλέον τις υβριδικές 330e Touring, 330e Sedan xDrive και 330e Touring xDrive, όπως επίσης και τις M340d Sedan xDrive και M340d Touring xDrive.

Οι υβριδικές εκδόσεις συνδυάζουν έναν 2,0-λιτρο 4-κύλινδρο TwinPower Turbo βενζινοκινητήρα, απόδοσης 184 ίππων, με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει συνεχή ισχύ 68 ίππων και στιγμιαία μέγιστη ισχύ 113 ίππων. Συνδυαστικά, το σύνολο αποδίδει 252 άλογα και 420 Nm ροπή. Σε hybrid mode οδήγησης, τα αυτοκίνητα μπορούν να πιάσουν έως τα 110 χλμ/ώρα μόνο με τον ηλεκτροκινητήρας τους, ενώ στο electric mode, το όχημα μπορεί να λειτουργεί με μηδενικούς ρύπους σε ταχύτητες έως 140 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι χωρητικότητας 12 kWh και έτσι η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της 330e είναι έως 65 χλμ για την 330e Touring, έως τα 58 χλμ για την 330e Sedan xDrive και έως τα 55 χλμ για την 330e Touring xDrive.

Οι 330e εκδόσεις φέρουν το XtraBoost, που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται ενεργοποιώντας το Sport mode, και ο ηλεκτροκινητήρας στιγμιαία παράγει επιπλέον ισχύ 41 ίππων, που είναι “αποθηκευμένη” στη μπαταρία υψηλής τάσης, και συνολικά ο κινητήρας αποδίδει στιγμιαία 293 άλογα. Σύμφωνα με την εταιρία, για πρώτη φορά σε υβριδικό μοντέλο της, περιλαμβάνεται μία καμπύλη απόκρισης πεντάλ γκαζιού που προσφέρει κορυφαία σπορ αίσθηση σε συνδυασμό με ένα ειδικό πρόγραμμα αλλαγών σχέσεων για το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic που κατεβάζει σχέσεις.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου βρίσκεται πάνω από τον πίσω άξονα, ώστε να μην επηρεάζεται σημαντικά ο χώρος αποσκευών στο plug-in υβριδικό μοντέλο.

Οι M340d xDrive εκδόσεις της Σειράς 3 φορούν τον 3,0-λιτρο turbo εξακύλινδρο ήπιο υβριδικό πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 340 ίππων με 700 Nm ροπής. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 4,6 δευτ. στην σεντάν έκδοση και σε 4,8 δευτ. στην Touring, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η κατανάλωση του sedan μοντέλου ανακοινώνεται στα 5,3 με 5,7 λίτρα/100 χλμ., ενώ το Touring χρειάζεται 0,1 λίτρα/100 χλμ περισσότερο.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, με την γερμανική εταιρία να ανακοινώνει ότι εφοδιάζει το μοντέλο με λειτουργία coasting, δηλαδή σβήσιμο του κινητήρα, με ταχύτητες έως 160 χλμ/ώρα.

Τα μοντέλα εξοπλίζονται με το M Sport διαφορικό, με M Sport ανάρτηση (η ενεργή M ανάρτηση βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό), ενώ φορούν τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά με δίσκους διαμέτρου 348 mm και μονοπίστονες πίσω με δίσκους 345 mm.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...