Όπως προανήγγειλε χθες η ιταλική εταιρία, σήμερα μας κάνει γνωστό ότι το όνομα του νέου κεντρομήχανου super sport μοντέλου της είναι MC20. Το MC είναι το ακρωνύμιο του Maserati Corse, και το 20 αναφέρεται στο 2020, το έτος που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σελίδας στην ιστορία της Maserati.

Το νέο super sport αυτοκίνητο είναι η φυσική εξέλιξη της MC12, με την Maserati να επιστρέφει επίσημα στους αγώνες με την αγωνιστική έκδοση της νέας MC20. Το νέο super sport μοντέλο της Maserati θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, με την εσωτερική του κωδική ονομασία να είναι MMXX. Η παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2020, με το αυτοκίνητο να εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα που έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί εξ’ολοκλήρου από την Maserati. Ωστόσο υπάρχουν και φήμες που θέλουν το μοντέλο να φορά έναν turbo V8 κινητήρα.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στη Modena, εκεί που είναι η έδρα της εταιρίας και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές εργασίες εκσυγχρονισμού της γραμμής παραγωγής. Αυτές γίνονται για να μπορεί να κατασκευάζεται η ηλεκτρική έκδοση του νέου super sports αυτοκινήτου.

Ταυτόχρονα, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή ενός νέου βαφείου, μια εντελώς νέα προσθήκη στις εγκαταστάσεις.