Οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα παρουσίασαν πτώση 18% τον Ιανουάριο

Σχετικά άρθρα

Για 19ο μήνα οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Κίνας παρουσίασαν πτώση, μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες ετήσιας ανάπτυξης. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2020 οι Κινέζοι αγόρασαν 18% λιγότερα αυτοκίνητα (1,94 εκατ. αυτοκίνητα) σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019.

Επίσης, πτώση για έβδομο συνεχόμενο μήνα παρουσίασαν και οι πωλήσεις ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών μοντέλων και μοντέλων με κινητήρες υδρογόνου, η οποία έφτασε το 54,4%.

Πριν από τρία χρόνια, οι αυτοκινητοβιομηχανίες απολάμβαναν διψήφιο ετήσιο ρυθμό αύξησης στην αγορά της Κίνας, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας, οι περικοπές των επιδοτήσεων για την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, τα πρότυπα εκπομπών China VI που ορισμένες επαρχίες της Κίνας τα έχουν θέσει νωρίτερα σε ισχύ και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις.

Επίσης και ο κοροναϊός συνετέλεσε στη πτώση των πωλήσεων τον Ιανουάριο, με τον Fu Bingfeng, αντιπρόεδρο της Ένωσης Κατασκευαστών αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM), να λέει πως οι πωλήσεις στη Κίνα θα μειωθούν κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του 2020 λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, συμπληρώνοντας πως αν οι αρχές καταφέρουν να ελέγξουν την επιδημία μέχρι τον Απρίλιο, οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα θα μειωθούν κατά 5% καθ’όλη τη διάρκεια του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr