Πριν λίγες ημέρες διάβασες ότι οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα παρουσίασαν πτώση 18% κατά τον πρώτο μήνα του 2020, αλλά σήμερα ο οργανισμός επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA) κάνει γνωστό ότι τις πρώτες 16 ημέρες του Φεβρουαρίου η πτώση έφτασε το 92%.

Σύμφωνα με τη CPCA, τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου άνοιξαν πολύ λίγες αντιπροσωπείες, ενώ η κίνηση από πελάτες σε αυτές ήταν πολύ μικρή, καθώς η επιδημία του κορωναϊού αποτρέπει τους Κινέζους να επισκεφτούν μια αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα θα είναι μειωμένες κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του έτους, και κατά 5% μειωμένες όλο το 2020, σε σχέση με το 2019.

Για να σταθεροποιηθεί η αγορά, όπου πέρυσι πωλήθηκαν περισσότερα από 25 εκατομμύρια οχήματα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι θα φέρει περισσότερα μέτρα για την αύξηση των πωλήσεων. Η κινεζική Geely, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις, λάνσαρε μια υπηρεσία όπου οι πελάτες της μπορούν να αγοράσουν το αυτοκίνητα μέσω υπολογιστή, και αυτό να τους παραδοθεί απευθείας στο σπίτι τους.

Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 77.273 περιστατικά, 2.251 θάνατοι, ενώ 18.909 άτομα έχουν ιαθεί από τον κορωναϊό.