Επίσημο: Cupra Formentor

Σχετικά άρθρα

Η Cupra παρουσιάζει σήμερα την έκδοση παραγωγής του Formentor Concept. Το Formentor είναι το πρώτο αποκλειστικά δικό της μοντέλο, με το SUV να προσφέρεται με δύο κινητήρες.

Ο ένας είναι plug-in υβριδικός και συνδυάζει τον 1.400άρη TSI απόδοσης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων. Συνολικά, η απόδοση του ανέρχεται στα 245 άλογα και στα 400 Nm, με τον ηλεκτροκινητήρα να αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 13 kWh που του χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χλμ ανά φόρτιση.

Ο δεύτερος κινητήρας είναι ο 2,0-λιτρος TSI απόδοσης 310 ίππων με 400 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 7-τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την έκδοση με τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα να στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το αυτοκίνητο έχει επιθετική σχεδίαση, LED φωτιστικά σώματα, με το σύστημα διεύθυνσης να έχει μεταβαλλόμενη υποβοήθηση και ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα modes λειτουργίας μέσω του Dynamic Chassis Control (DCC). Οι ζάντες είναι διαστάσεων 19″, με το μοντέλο να έχει μήκος 4,45 μέτρων, πλάτος 1,839 μέτρων, ύψος 1,511 μέτρων και μεταξόνιο 2,68 μέτρων. Ο χώρος αποσκευών του ανέρχεται στα 450 λίτρα.

Μπορεί να βαφτεί στα χρώματα: Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech, Candy White, στα ειδικά χρώματα Graphene Grey, Dark Camouflage και Desire Red και στα δύο ματ χρώματα Petrol Blue Matt και Magnetic Tech Matt.

Στο εσωτερικό συναντάμε bucket καθίσματα, σπορ τιμόνι, σκουρόχρωμα χρωμιομένα, μαύρα και χάλκινα διακοσμητικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 12″.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τέσσερις USB-C θύρες, υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, έχει ενσωματωμένη SIM και εξοπλίζεται με μια σειρά συστημάτων ασφαλείας όπως ενεργό Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side και Exit Assist.

Οι πωλήσεις του Cupra Formentor θα ξεκινήσουν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...