Pininfarina. Παρουσίασε το Battista Anniversario και teasάρει το SUV της

Σχετικά άρθρα

Στην περσινή έκθεση της Γενεύης, η Automobili Pininfarina παρουσίασε το Battista, ένα αμιγώς ηλεκτρικό hyper GT, που σύμφωνα με την ίδια, είναι το δυνατότερο ιταλικό αυτοκίνητο παραγωγής. Στην φετινή έκθεση της Γενεύης είχε σκοπό να μας δείξει μια ειδική έκδοση αυτού, αλλά τελικά θα το δούμε μόνο μέσα από τις οθόνες μας.

Η Anniversario έκδοση του Battista θα κυκλοφορήσει σε μόλις 5 μονάδες, με την τιμή του κάθε αυτοκινήτου να ανέρχεται σε €2,6 εκατομμύρια. Θα παραχθεί μαζί με το “απλό” Battista, ως μέρος των 150 συνολικών μονάδων (κόστους € 2,2 εκατ.), με την παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας, στην πόλη Cambiano, λίγο έξω από το Τορίνο.

Το Battista Anniversario έχει βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά και βελτιωμένη αεροδυναμική, έχοντας ειδικό livery. Το Battista Anniversario εξοπλίζεται με το πακέτο Furiosa, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και για το “απλό” μοντέλο.

Το πακέτο διαθέτει carbon εμπρός splitter, νέες πλαϊνές ποδιές, και πίσω διαχύτη, ενώ είναι βαμμένο σε δίχρωμο “γυμνό” carbon, με μπλε (Iconica Blu) και άσπρες (Bianco Sestriere) λεπτομέρειες, διαθέσιμα αποκλειστικά για την ειδική έκδοση. Σύμφωνα με την εταιρία, απαιτούνται αρκετές εβδομάδες για το χειροποίητο βάψιμο του αυτοκινήτου, με τον υπεύθυνο σχεδιασμού, Luca Borgogno, να αναφέρει ότι είναι ένα από τα πιο σύνθετα χρώματα στον κόσμο.

Η νέα πίσω αεροτομή και οι νέες αεροδυναμικές προσθήκες είναι επίσης διαθέσιμες μόνο στην Anniversario έκδοση, με την αυξημένη κάθετη δύναμη να προσφέρει καλύτερο έλεγχο σε στροφές υψηλής ταχύτητας. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι μειωμένο κατά 10 κιλά, εξαιτίας των νέων ζαντών 21 ιντσών, οι οποίες είναι μονομπούλονες και “ντύνονται” με ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Στο εσωτερικό, εκτός από τα ειδικά ταμπελάκια, η καμπίνα είναι ντυμένη με μαύρο δέρμα και alcantara, ενώ υπάρχουν μπλε ραφές για να δημιουργούν αντίθεση.

Μηχανικά δεν υπάρχουν διαφορές και κίνηση παίρνει από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.900 άλογα με 2.300 Nm ροπής. Έχει τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Τα 0-300 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, με τους ηλεκτροκινητήρες να αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 120 kWh που προσφέρουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Τέλος, η Pininfarina έδωσε τις πρώτες teasers φωτογραφίες του SUV που ετοιμάζει. Το όνομα του Pura Vision, και το περιγράφει ως ένα εξαιρετικά πολυτελές, εξαιρετικά ισχυρό, τεσσάρων ή πέντε επιβατών SUV, που συνδυάζει τις επιδόσεις της Lamborghini Urus, με την grand-touring πρακτικότητα της Porsche Panamera SportTurismo σε μια τιμή που θα είναι μεγαλύτερη από τα παραπάνω, αλλά κάτω από αυτή της Rolls-Royce Cullinan.

Το μήκος του αγγίζει τα 5,03 μέτρα και το σώμα του να είναι από αλουμίνιο. Στο εμπρός μέρος δεν θα υπάρχει γρίλια, τα φωτιστικά σώματα είναι εξαιρετικά λεπτά, ενώ υπάρχει ένα πολύ μακρύ καπό. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα (suicide doors), ενώ το αμάξωμα του θα είναι αρκετά μυώδες.

Το Pura Vision θα παρουσιαστεί στα μέσα του 2020, καθώς η εταιρία θα συνεργαστεί με την Bosch Engineering και την Benteler για την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας, στην οποία θα βασίζεται. Αυτή θα υποστηρίξει και τα μελλοντικά αυτοκίνητα Pininfarina και φιλοξενεί μια μπαταρία αρκετά μεγάλη ώστε το αυτοκίνητο να παράγει 1.000 άλογα. Το 0-100 χλμ/ώρα θα έρχεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα, ενώ φήμες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει μια μπαταρία μεταξύ 100 και 125 kWh, παρέχοντας ταυτόχρονα 550 χλμ αυτονομία.

Το Pura θα πατά σε γιγαντιαίους τροχούς 26 ιντσών, με ελαστικά της Pirelli, που θα “κρύβουν” κεραμικά φρένα. Τέλος, η κατανομή βάρους είναι 46/54 (μπροστά/πίσω), όπως και στη Ferrari GTC4Lusso.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα