Η Byton είχε σκοπό να παρουσιάσει στην φετινή έκθεση της Γενεύης την έκδοση παραγωγή του M-Byte, και να δώσει -μέσα από τη συνέντευξη τύπου- τις απαραίτητες λεπτομέρειες για τους υποψήφιους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς. Η αρχική του τιμή ανακοινώνεται στα 45.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ και άλλους φόρους), με το λανσάρισμα του να ορίζεται για τα τέλη του 2021.

Αρχικά θα κυκλοφορήσει σε αγορές όπως η Ελβετία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία, με την Byton να ισχυρίζεται ότι έχει ήδη 25.000 κρατήσεις από την Ευρώπη, όταν παγκοσμίως το νούμερο φτάνει τις 65.000 κρατήσεις. Για αυτές, οι υποψήφιοι αγοραστές δεν έχουν δώσει κάποια προκαταβολή, αλλά από το δεύτερο μισό του 2020 όσοι θελήσουν να αγοράσουν το αυτοκίνητο θα πρέπει να καταβάλλουν μια -επιστρέψιμη- προκαταβολή των €500.

Το ηλεκτρικό SUV της κινέζικης εταιρίας έχει μήκος 4,8 μέτρων, πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος 1,6 μέτρων. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη 48″, η μεγαλύτερη σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχουν επίσης μια οθόνη αφής 7″ στο κέντρο του τιμονιού και μια 8″ αφής, ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα. Μέσω των δύο αυτών οθονών ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου .

Μηχανικά θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα -στον πίσω άξονα- αποδίδει 272 άλογα και η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 408 άλογα. Η πρώτη συνδυάζεται με μπαταρία 72 kWh και η δεύτερη με μπαταρία 95 kWh, με την αυτονομία τους να ανέρχεται στα 360 και 435 χλμ ανά φόρτιση (WLTP) αντίστοιχα, με την μπαταρία να μπορεί να φορτίζει από το 0 στο 80% μέσα σε 35 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 150 kW.

Η Byton αναφέρει ότι θα προσφέρει ένα μοντέλο υβριδικών πωλήσεων (online-to-offline), με το πρώτο κατάστημα -το οποίο θα ονομαστεί Byton Place- θα ανοίξει στη Ζυρίχη της Ελβετίας το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Όσον αφορά τη φόρτιση, η Byton υπέγραψε μια στρατηγική συνεργασία με την Digital Charging Solutions (DCS), η οποία έχει έδρα το Μόναχο, για να αναπτύξει μια πλήρως ολοκληρωμένη εμπειρία φόρτισης. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν πρόσβαση σε 150.000 σημεία φόρτισης με AC και DC φορτιστές, σε 28 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θα μπορούν να φορτίσουν και στους σταθμούς των Ionity, FastNed, EnBW, Allego, Innogy, NewMotion, Izivia, Swisscharge και τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.