Η Hyundai αποκάλυψε σήμερα το Prophecy Concept. Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας, με το πρωτότυπο να διαθέτει τη εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφία Sensuous Sportiness που ενσωματώνει μια όμορφη σιλουέτα που χαρακτηρίζεται από χαλαρές, ρέουσες καμπύλες. Αυτές καταλήγουν σε ένα φαρδύ πίσω μέρος, που προσφέρει εξαιρετική αεροδυναμική.

Η γραμμή του πίσω μέρους, που δημιουργείται από τα πίσω φαρδιά φτερά, συμπληρώνεται από την ενσωματωμένη αεροτομή και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το όνομα “Prophecy” αντικατοπτρίζει τον σκοπό του concept, καθορίζοντας την κατεύθυνση των μελλοντικών σχεδίων της Hyundai, ενώ ταυτόχρονα καθιερώνεται ως design icon της ηλεκτρικής γκάμας της Hyundai.

Το ηλεκτρικό τετράπορτο πρωτότυπο διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, παρόμοια με αυτά του 45 concept και στο εσωτερικό δεν συναντάμε τιμόνι, αλλά ένα ζευγάρι φουτουριστικών μοχλών. Μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες, με μια τεράστια οθόνη να βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα.

Το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα, με την Hyundai να δηλώνει πως αποτελεί τον προπομπό ενός μελλοντικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου επιδόσεων που θα περάσει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.