Η Formula 1 θα ακυρώσει ένα GP εάν απαγορευτεί σε μια ομάδα να ταξιδέψει λόγω του κορωναϊού

Σχετικά άρθρα

Βρισκόμαστε 10 ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, αλλά η απειλή του κορωναϊού έχει ήδη οδηγήσει στην αναβολή του Κινέζικου Grand Prix, με τον Ross Brawn να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως εάν μια ομάδα δεν μπορέσει να ταξιδέψει λόγω του κορωναϊού, τότε ο αγώνας δεν θα γίνει.

Αν σε μια ομάδα απαγορευτεί η πρόσβαση της σε μια χώρα, δεν μπορούμε να διεξάγουμε τον αγώνα, μιας και θα ήταν άδικο. Προφανώς είναι διαφορετικό εάν μια ομάδα επιλέξει να μην πάει σε ένα αγώνα, αυτή θα είναι δική της απόφαση, αλλά αν σε μια ομάδα απαγορευτεί να ταξιδέψει λόγω απόφασης της χώρας, τότε ο αγώνας δεν θα γίνει,

είπε ο Brawn προσθέτοντας πως:

Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση γι ‘αυτό δεν θέλω να την υποτιμήσω. Αλλά προσπαθούμε να έχουμε αγώνες. Πρέπει να το κάνουμε υπεύθυνα, να ελαχιστοποιούμε τον αριθμό των ανθρώπων στο paddock. Έχουμε ζητήσει από τις ομάδες να στέλνουν τον ελάχιστο αριθμό ατόμων που χρειάζονται σε έναν αγώνα.

Οι δηλώσεις του Brawn έρχονται μετά την ανακοίνωση των ταξιδιωτικών περιορισμών της κυβέρνησης του Βιετνάμ, σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα από τη Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιταλία και το Ιράν. Όπως δήλωσαν οι αρχές του Βιετνάμ, οποιοσδήποτε προέρχεται από αυτές τις χώρες πρέπει να προβεί σε ιατρικές εξετάσεις αλλά και να τεθεί σε ιατρική καραντίνα 14 ημερών πριν εισέλθει στη χώρα. Το Grand Prix του Βιετνάμ είναι προγραμματισμό να διεξαχθεί στις 3-5 Απριλίου και πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η διεξαγωγή του.

Ο Brawn δήλωσε ότι η Formula 1 βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές υγείας του Βιετνάμ.

Θέλουν να γίνει ο αγώνας, αλλά πρέπει επίσης να προστατεύσουν τον πληθυσμό τους. Επομένως, εξετάζουμε τις λύσεις που μπορούμε να βρούμε για να βεβαιωθούμε πως όλοι θα είναι σύμφωνοι.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή και αλλάζουν καθημερινά. Είναι δύσκολο να έχουν οριστικές αποφάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά θα βρούμε λύσεις.

Ανάμεσα στα σχέδια υπάρχει και η ιδέα να υπάρχει μια πτήση τσάρτερ για όλους τους ανθρώπους της Formula 1, χωρίς κανείς να βγει από το αεροπλάνο κατά την οποιασδήποτε ενδιάμεση στάση ανεφοδιασμού, ενώ θα υπάρξει και ιατρικός έλεγχος κατά την άφιξη.

Να σημειωθεί πως ο εναρκτήριος αγώνας του MotoGP στο Κατάρ ακυρώθηκε λόγω του κορωναϊού, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα όλους τους επισκέπτες που έφτασαν στη χώρα από την Ιταλία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...