Έναν χρόνο πριν, η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε πως συνεργάστηκε με το Gran Turismo Sport προκειμένου να μπει και αυτή στον κόσμο των e-Motorsports, δημιουργώντας το GR Supra GT Cup, αποκλειστικά για το PlayStation 4.

Σήμερα έγινε γνωστό πως το πρωτάθλημα GR Supra GT Cup 2020 θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου, με τον αγώνα στην πίστα Fuji International Speedway της Ιαπωνίας. Θα ακολουθήσει ο αγώνας στο Nurburgring στις 17 Μαΐου και αυτός στην πίστα του Le Mans (Circuit de La Sarthe) στις 7 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η Laguna Seca στις 21 Ιουνίου, η πίστα Autodromo Jose Carlos Pace στις 5 Ιουλίου, το Tokyo Expressway: South Inner loop στις 19 Ιουλίου και το Mount Panorama της Αυστραλίας στις 16 Αυγούστου.

Οι παραπάνω επτά αγώνες θα λειτουργήσουν ως προκριματικοί γύροι, με τους ταχύτερους οδηγούς να συμμετέχουν στη συνέχεια σε έναν πραγματικό αγώνα τον Νοέμβριο.

Μπορείς και εσύ να συμμετάσχεις στο GR Supra GT Cup και το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι άνω των 6 ετών και φυσικά να έχεις στη κατοχή του ένα PS4 και το Gran Turismo Sport.

Η Toyota δηλώνει πως θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα e-Motorsports, ενώ θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία και το feedback από αυτά, ώστε να προσφέρει στην αγορά όλο και καλύτερα αυτοκίνητα στο μέλλον. Συγκεκριμένα, η Toyota αναφέρει πως θα χρησιμοποιήσει τις αξιολογήσεις κορυφαίων οδηγών, αλλά και τις απαντήσεις 120.000 παικτών του Gran Turismo, προκειμένου να εξελίξει τη νέα Supra.