Η Nissan αποχωρεί από το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων που έχει με την Renault

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Nissan αποχωρεί από το κοινό ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων Alliance Ventures που έχει με την Renault και τη Mitsubishi, με την τελευταία να ανακοινώνει πως δεν θα συνεχίζει να συνεισφέρει χρήματα στο συγκεκριμένο ταμείο.

Η Nissan έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο ανάκαμψης που έχει ως στόχο να μειώσει τα κόστη και να εξοικονομήσει μετρητά, με την απόφαση για το αν θα αποχωρήσει ή όχι από το ταμείο να παίρνεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Το ταμείο Alliance Ventures δημιουργήθηκε υπό την προεδρία του Carlos Ghosn, με αρχική επένδυση αξίας 200 εκατ. δολαρίων και έχει ως στόχο να εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έως το 2023. Η έδρα του βρίσκεται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και στο χαρτοφυλάκιό του συναντάμε την κινέζικη startup εταιρία robo-taxi WeRide, αλλά και την Tekion Corp., μια cloud πλατφόρμα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων.

Διάβασε επίσης

CEO Nissan: “Θα παραιτηθώ εάν το σχέδιο ανάκαμψης αποτύχει”

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...