Επίσημο: Το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου, αναβλήθηκαν τα GP του Μπαχρέιν και του Βιετνάμ

Σχετικά άρθρα

Αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού, νωρίτερα σήμερα το πρωί θα είχαν διεξαχθεί οι πρώτες δύο ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας, που θα άνοιγαν επίσημα την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της κορωνίδας του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο ο κορωνοϊός είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το GP της Αυστραλίας με την FIA και την Formula 1 να δηλώνουν πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον ειδικούς η πανδημία του κορωνοϊού θα συνεχίσει να βρίσκεται σε έξαρση τους επόμενους δύο μήνες. FIA και την Formula 1 ανακοίνωσαν προ ολίγου την αναβολή των GP του Μπαχρέιν (20-22 Μαρτίου) και του Βιετνάμ (3-5 Απριλίου), ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η αναβολή του Κινέζικου Grand Prix (17-19 Απριλίου).

FIA και Formula 1 αναφέρουν πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει προς τα τέλη Μαΐου, αναλόγως της κατάστασης και έτσι το πρώτο GP του φετινού πρωταθλήματος θα είναι είτε αυτό του Μονακό (21-24 Μαΐου), είτε αυτό του Μπακού (5-7 Ιουνίου).

H ανακοίνωση της Formula 1 και της FIA αναφέρει:

Μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του Grand Prix Αυστραλίας και της συνεχιζόμενα ρευστής κατάστασης σχετικά με Covid-19 παγκοσμίως, η Formula 1, η FIA και οι promoters των αγώνων έλαβαν αυτές τις αποφάσεις για να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα, των εργαζόμενων στις πίστες και του κοινού. Πράγμα που παραμένει το πρωταρχικό μέλη μας.

Η Formula 1 και η FIA συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τους διοργανωτές των αγώνων στο Μπαχρέιν και το Βιετνάμ καθώς και με τις τοπικές αρχές, ώστε να παρακολουθούν την κατάσταση και την κατάλληλη χρονική στιγμή να εξετάσουν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για κάθε Grand Prix, εφόσον η κατάσταση βελτιωθεί.

Ως αποτέλεσμα, η Formula 1 και η FIA αναμένουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα τέλη Μαΐου, στην Ευρώπη, αλλά δεδομένης της απότομης αύξησης των κρουσμάτων με Covid-19 στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, αυτό είναι κάτι που θα επανεξετάζεται τακτικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...