Τόσο η Toyota όσο και η Ford ανακοίνωσαν με την σειρά τους την αναστολή των εργασιών των ευρωπαϊκών τους εργοστασίων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη παραγωγή του εργοστασίου της στη Γαλλία από τις 18 έως τις 31 Μαρτίου, ενώ αναστέλλει τη παραγωγή του εργοστασίου της στη Πορτογαλία από τις 16 έως τις 30 του μηνός. Επίσης από αύριο 18 του μηνός, κλείνει τα δύο εργοστάσια της στην Αγγλία και τα δύο εργοστάσιά της στη Πολωνία.

Από τις 19 του μηνός κλείνει το εργοστάσιο στη Τσεχία, ενώ από τις 21 του μηνός το εργοστάσιό της στη Τουρκία.

Η Toyota παράλληλα ανακοίνωσε πως τα τέσσερα εργοστάσιά της που είχαν σταματήσει προσωρινά την λειτουργία τους στη Κίνα λόγω του κορωνοϊού, τέθηκαν ξανά σε λειτουργία.

Η Ford που έχει κλείσει από την Δευτέρα το εργοστάσιο της στη Βαλένθια, ανακοίνωσε πως σταματά την λειτουργία και όλων των άλλων εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων της στην Ευρώπη (σε Κολωνία και Σααρλουις στη Γερμανία και σε Κραϊόβα στη Ρουμανία), από την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου και για αρκετές εβδομάδες, ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας, τους εθνικούς περιορισμούς, τους περιορισμούς των προμηθευτών και τις απαιτήσεις αποθεμάτων των αντιπροσώπων της.