Η Ford ανακοίνωσε πως κλείνει προσωρινά το εργοστάσιό παραγωγής της στη Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία, λόγω του κορονοϊού. Η εταιρία αναφέρει πως η λειτουργία του εργοστασίου σταματά από σήμερα έως τις 23 Μαρτίου, καθώς τρεις εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Είχαμε τρία περιστατικά μόλυνσης από τον Covid-19 στο εργοστάσιο της Βαλένθια κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ωρου. Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι ο κίνδυνος από αυτή την κατάσταση θα ελαχιστοποιηθεί,

ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μπλε Οβάλ εταιρίας, τονίζοντας ότι η εταιρία ακολουθεί το πρωτόκολλο απομονώνοντας όλους τους εργαζόμενους που είχαν έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους που μολύνθηκαν.

Η εταιρεία δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση για να καθορίσει τα επόμενα βήματα της. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται 7.000 υπάλληλοι, οι οποίοι κατασκευάζουν περισσότερα από 400.000 Kuga, Mondeo, S-Max, Galaxy και Transit Connect ετησίως.

Η Ford συμπληρώνει πως έχει δώσει εντολή παγκοσμίως ώστε ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της να εργάζεται από το σπίτι μέχρι να περιοριστεί εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοΐου.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, με 8.794 κρούσματα κορωνοΐου μέχρι σήμερα, και 297 θανάτους. Η χώρα έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε καραντίνα επιχειρώντας να φρενάρει την εξάπλωση της πανδημίας.