Κάνε ένα virtual tour σε 14 από τα καλύτερα μουσεία αυτοκινήτου μέσω Google Maps

Σχετικά άρθρα

Εν μέσω της χειρότερης κρίσης που έχει δει η ανθρωπότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ως σωστός και υπεύθυνος πολίτης επιβάλλεται να μένεις στο σπίτι σου για να περιορίσεις όσο το δυνατόν είναι εφικτό την επέκταση του νέου κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι -θεωρητικά- έχεις περισσότερο χρόνο να καθίσεις μπροστά από την οθόνη του κινητού σου, υπολογιστή σου ή tablet σου και να σερφάρεις στο διαδίκτυο, μέχρι να το “ρίξουμε” και αυτό.

Με την ευκαιρία αυτή, παρακάτω θα δεις 15 μουσεία μεγάλων εταιριών αυτοκινήτων, τα οποία η Google -μέσω της εφαρμογής των Χαρτών της- έχει καταγράψει. Έτσι, σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείς εικονικά μια σειρά από διάσημα μουσεία αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο, μέσω virtual tour. Εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 τα συγκεκριμένα είναι κλειστά για το κοινό.

BMW Zentrum

Το συγκεκριμένο μουσείο της BMW βρίσκεται στο Spartanburg της Αμερικής, δίπλα από το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας.

Honda Collection Hall

Το μουσείο της ιαπωνικής εταιρίας βρίσκεται στο Motegi της Ιαπωνίας, και σε αυτό θα δεις αγωνιστικά αυτοκίνητα και μονοθέσια από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα, ενώ φυσικά δε λείπουν και οι μηχανές.

Mazda Museum

Το μουσείο της Mazda βρίσκεται στη Hiroshima της Ιαπωνίας, και σου δίνει την ευκαιρία για μια εικονική βόλτα στο παρελθόν της, καθώς και σε κινητήρες της.

Mercedes-Benz Museum

Το μουσείο της Mercedes βρίσκεται στη Στουτγκάρδη της Γερμανία, και φιλοξενεί την πιο πλούσια συλλογή μοντέλων της, και μέσω της εικονικής ξενάγησης μπορείς να δεις όλη την ιστορία της εταιρίας.

McLaren Technology Centre

Οι περίφημες εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking της Μ.Βρετανίας, με το στρογγυλό κτήριο και την πισίνα έξω από αυτό, θα σε εντυπωσιάσουν. Στην είσοδο υπάρχει μια McLaren P1 και μια 650 Spider, ενώ φυσικά υπάρχουν παρατεταγμένα τα μονοθέσια της ομάδας που πρωταγωνίστησαν στη Formula 1.

Museo Ferrari

Η Ferrari έχει δύο μουσεία στην Modena της Ιταλίας, το Museo Ferrari που βλέπεις εδώ, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το εργοστάσιο και περιέχει αυτοκίνητα παραγωγής, πρωτότυπα και μονοθέσια της F1, ενώ υπάρχει και το Enzo Ferrari Museum που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Museo Enzo Ferrari

Museo Horacio Pagani

Ακριβώς δίπλα από την γραμμή συναρμολόγησης των εκθαμβωτικών δημιουργιών της Pagani υπάρχει το μουσείο της, λίγο έξω από τη Modena. Εκεί θα δεις την ιστορία του Horacio Pagani, καθώς και αρκετές Huayra και Zonda.

Museo Lamborghini

Μέσα στις εγκαταστάσεις της Lamborghini στην πόλη Sant’Agata, λίγο έξω από τη Μπολόνια της Ιταλία, θα βρεις το μουσείο της εταιρίας όπου διαθέτει παλιά και νέα μοντέλα της, καθώς μερικά πρωτότυπα.

National Corvette Museum

Το National Corvette Museum βρίσκεται στο Kentucky της Αμερικής και έχει την πληρέστατη συλλογή από όλες τις γενιές της Corvette. Να θυμίσω ότι το 2014 άνοιξε μια τρύπα στο έδαφος του και κατάπιε σπάνιες Corvette, με τη ζημιά να έχει πλέον επισκευαστεί.

Petersen Automotive Museum

Το συγκεκριμένο μουσείο δεν είναι αφιερωμένο σε κάποια εταιρία, αλλά θεωρείται ένα από τα καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο ολοκληρωμένα μουσεία αυτοκινήτου του κόσμου. Βρίσκεται στο Los Angeles και εκεί υπάρχουν 250-300 εκθέματα με σημαντικότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα της αυτοκίνησης.

Porsche Museum

Το μουσείο της Porsche βρίσκεται στη Στουτγκάρδη και εδώ μπορείς να δεις όλα τα ιστορικά μοντέλα της εταιρείας, αλλά και την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά.

Skoda Museum

Το μουσείο της τσεχικής εταιρίας βρίσκεται στην πόλη Mlada Boleslav, δίπλα από το εργοστάσιο της, και διαθέτει εκθέματα από την 125-χρονη ιστορία της.

Toyota Museum

Το συγκεκριμένο μουσείο της Toyota βρίσκεται στην πόλη Nagakute της Ιαπωνίας, ενώ η ιαπωνική διαθέτει ένα ακόμα στην California των ΗΠΑ.

Volvo Museum

Τέλος, στο Gothenburg της Σουηδία βρίσκεται το μουσείο της Volvo, και μέσα σε αυτό θα δεις αυτοκίνητα και φορτηγά από την ιστορία της.

Διάβασε επίσης

Επισκεπτόμαστε το μουσείο της Lamborghini [photo gallery]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...