Volkswagen e-Bulli. Ένα restomod ηλεκτρικό Samba Bus κόστους 64.900 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen συνεργάστηκε με την eClassics και παρουσιάζουν το e-Bulli, ένα restomod ηλεκτρικό βανάκι που βασίζεται στο T1 Samba Bus του 1966. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 83 ίππων με 212 Nm ροπής, όταν ο εργοστασιακός boxer τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης του μοντέλου απέδιδε 44 άλογα με 102 Nm ροπής.

Το ηλεκτρικό βαν έχει τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα (105 χλμ/ώρα με τον boxer κινητήρα) και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 1 σχέσης, με τον κινητήρα και το κιβώτιο να είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος του οχήματος, το οποίο είναι πισωκίνητο. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 45 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα του οχήματος και του χαρίζει αυτονομία 200 χλμ ανά φόρτιση, με το 80% να φορτίζει μέσα σε 40 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 50 kW.

Το e-Bulli διαθέτει πτυσσόμενη οροφή, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων μπροστά και πίσω με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, νέες αντιστρεπτικές μπάρες, τέσσερα δισκόφρενα και νέο σύστημα διεύθυνσης. Είναι βαμμένο σε πορτοκαλί και μπεζ χρώμα, έχοντας LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό συναντάμε πορτοκαλί και λευκές δερμάτινες επενδύσεις, ένα tablet τοποθετημένο στην οροφή, με τον επιλογέα ταχυτήτων να μην βρίσκεται στο ταμπλό αλλά ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα.

Το όχημα κοστίζει 64.900 ευρώ με την eClassics να λέει πως μπορεί να κάνει τις ίδιες τροποποιήσεις και στα T2 και T3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...