Η Ferrari παρουσίασε το 2005 την 575M Superamerica, που δεν ήταν τίποτα άλλο από την ανοιχτή έκδοση της 575M Maranello. Το εντυπωσιακό της στοιχείο ήταν η γυάλινη ηλεκτροχρωματική οροφή, που μέσω ενός μηχανισμού μπορούσε να αναδιπλωθεί κατά 180 μοίρες. Αυτό ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με μια τέτοια τεχνολογία, με το σχέδιο της οροφής να είχε εμφανιστεί πρώτα σε ένα concept της Alfa Romeo το 2001, την Vola by Leonardo Fioravanti.

Συνολικά από το εργοστάσιο της ιταλικής εταιρίας, βγήκαν 559 Superamerica (με την μια να έχει καταστραφεί στην Ελλάδα) και η συγκεκριμένη είναι μια από τις 516 αυτόματες που κατασκευάστηκαν. Ο μοναδικός ιδιοκτήτης της έχει διανύσει μέχρι σήμερα 9.543 χλμ, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και διαθέτει αρκετά πλούσιο εξοπλισμό. Πωλείται από το Bring A Trailer, μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας, με το υψηλότερο bid τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να είναι 105.000 δολάρια και να απομένουν 3 μέρες μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν “πιάσει” εύκολα πάνω από 500.000 δολάρια. Τέλος, να θυμίσω ότι η Superamerica φορά έναν 5,7-λίτρων V12 κινητήρα, απόδοσης 540 ίππων και η Ferrari, όταν την έβγαλε στην αγορά, ισχυριζόταν πως ήταν το πιο γρήγορο cabrio στο κόσμο, καθώς η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 320 χλμ/ώρα.