Θυμάσαι τη σκηνή στο Forrest Gump, όπου ο Forrest αποφασίζει να πάει για τρέξιμο και καταλήγει να διασχίσει όλην την Αμερική; Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Don Louv, όταν αποφάσισε να οδηγήσει την ολοκαίνουργια Porsche Taycan Turbo από το Portland της πολιτείας Maine και μέσω Καναδά να φτάσει στη Καλιφόρνια.

Ο αρχικός στόχος ήταν να επισκεφτεί τη μητέρα του στη Χαβάη, αλλά το ταξίδι μετατράπηκε σε ένα road trip 46 ημερών, καλύπτοντας 11.000 μίλια (17.700 χλμ) στις δύο χώρες (ΗΠΑ και Καναδά).

Μέχρι πρόσφατα, το κύριο μειονέκτημα για των ηλεκτρικών οχημάτων ήταν το άγχος της αυτονομίας και οι χρόνοι φόρτισης της μπαταρίας. Αυτό που απέδειξε ο Don είναι ότι είναι πράγματι δυνατό να ταξιδέψεις 8-10 ώρες ημερησίως με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά για την εμπειρία του:

Το δίκτυο φόρτισης για” όλους τους άλλους” (τους μη κατόχους Tesla) ήταν πολύ μικρό στην αρχή, αλλά επεκτάθηκε γρήγορα. Αυτό το ταξίδι αποδεικνύει ότι ένα ηλεκτρικό μη-Tesla μπορεί να πάει σχεδόν οπουδήποτε στις ΗΠΑ, και σε όλη τη διαδρομή από άκρη σε άκρη στον Καναδά. Το δίκτυο δεν είναι τέλειο. Δεν είναι πάντα ομαλό. Συχνά χρειάζονται δύο ή τρεις προσπάθειες για να ξεκινήσει η φόρτιση σε μερικούς σταθμούς. Αλλά τελικά, λειτουργεί πάντα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψεις σε φορτιστή χαμηλότερης ισχύος και να διαβάσεις ένα βιβλίο. Αλλά τελικά, θα φτάσεις εκεί που θες. Και με όλο και περισσότερους ταχυφορτιστές DC να ανοίγουν συνέχεια, το ταξίδι θα γίνει απλά πιο εύκολο και πιο ομαλό.

Τα μακρινά ταξίδια με την Taycan είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμενα. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά ήσυχο και άνετο. Θα μπορούσα εύκολα να οδηγήσω 8 ή 10 ώρες την ημέρα χωρίς προβλήματα. Την τελευταία μέρα, οδήγησα (και φόρτισα) για 17 ώρες, καλύπτοντας πάνω από 1.000 μίλια (1.600 χλμ).

Ο Don ανέφερε ότι δεν είχε σημαντικά προβλήματα κατά το ταξίδι του και αυτό ήταν απόλυτα άνετο. Η Taycan Turbo του είχε αυτονομία κατά μέσο όρο 215 μίλια (346 χλμ) σε όλο το ταξίδι. Όλα αυτά είναι καλό PR για την Porsche. Αποδεικνύει επίσης ότι το αυξανόμενο δίκτυο σταθμών φόρτισης της Βόρειας Αμερικής μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω.