Η Ford ανακοίνωσε πως μαζί με την GE Healthcare θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 100 μέρες στο εργοστάσιό της στο Rawsonville του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η Μπλε Οβάλ εταιρία τονίζει η κατασκευή των αναπνευστήρων θα ξεκινήσει έως τις 20 Απριλίου και πως μετά την παράδοση των 50.000 αναπνευστήρων, θα έχει την δυνατότητα, αν χρειαστεί, να κατασκευάζει μηνιαίως 30.000 αναπνευστήρες, που θα συμβάλλουν στη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Η Ford τόνισε πως η απλοποιημένη σχεδίαση αναπνευστήρων, που έχει την άδεια της GE Healthcare και έχει λάβει την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων ασθενών του Covid-19 και στηρίζεται στη χρήση πεπιεσμένου αέρα χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα η Ford σε συνεργασία με την 3M θα κατασκευάζει 1.000 απλούς αναπνευστήρες τον μήνα στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας και ανταλλακτικά που χρησιμοποιεί στη παραγωγή των αυτοκινήτων της, όπως π.χ οι ανεμιστήρες από τα κλιματιζόμενα καθίσματα του F-150. Επίσης η Ford θα κατασκευάζει εβδομαδιαίως και 100.000 απλές προστατευτικές μάσκες.