Οι δύο πιλότοι της McLaren, Carlos Sainz και Lando Norris συμφώνησαν με την McLaren σε εθελοντικές περικοπές των μισθών τους, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων εξοικονόμησης κόστους που έθεσε σε εφαρμογή η βρετανική ομάδα, λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα 8 πρώτα GP της σεζόν έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες να μην έχουν έσοδα και να είναι αντιμέτωπες με αυξημένες οικονομικές πιέσεις. Έτσι η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα που έχει πάρει μια σειρά μέτρων για να καταφέρει να μειώσει και να ελέγξει τα κόστη της.

1

Εκτός από τις μειώσεις των αποδοχών των δύο της πιλότων, η McLaren έδωσε προσωρινή άδεια σε μέρος του προσωπικού της. Στελέχη της ομάδας, ανάμεσά τους και ο CEO Zak Brown, συμφώνησαν και αυτοί σε περικοπές των αμοιβών τους.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε πως:

Το McLaren Group έδωσε προσωρινή άδεια σε ορισμένους υπάλληλους της στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων περικοπής δαπανών λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19 στις δραστηριότητές της.

Τα μέτρα αυτά επικεντρώνονται στην προστασία των θέσεων εργασίας βραχυπρόθεσμα, για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοί μας θα επιστρέψουν στην πλήρους απασχόλησης εργασία τους, όταν η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Η βρετανική κυβέρνηση επιτρέπει στις εταιρίες να απομακρύνουν προσωρινά το προσωπικό τους, αναλαμβάνοντας το κράτος να πληρώσει το 80% των μισθών τους, με ανώτατο όριο τις 2.500 λίρες τον μήνα, με την προϋπόθεση οι εταιρίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις του προσωπικού αυτού.

Από την αναστολή των συμβάσεων η McLaren τονίζει πως εξαιρείται το προσωπικό (100-150 άτομα) που εργάζεται στο Project Pitlane, μια βρετανική πρωτοβουλία που παράγει αναπνευστήρες και άλλο ιατρικό εξοπλισμό ως μέρος του project VentilatorChallengeUK.