Η McLaren προχωρά σε προσωρινές άδειες και σε μειώσεις μισθών των πιλότων και στελεχών της

Σχετικά άρθρα

Οι δύο πιλότοι της McLaren, Carlos Sainz και Lando Norris συμφώνησαν με την McLaren σε εθελοντικές περικοπές των μισθών τους, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων εξοικονόμησης κόστους που έθεσε σε εφαρμογή η βρετανική ομάδα, λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα 8 πρώτα GP της σεζόν έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες να μην έχουν έσοδα και να είναι αντιμέτωπες με αυξημένες οικονομικές πιέσεις. Έτσι η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα που έχει πάρει μια σειρά μέτρων για να καταφέρει να μειώσει και να ελέγξει τα κόστη της.

Εκτός από τις μειώσεις των αποδοχών των δύο της πιλότων, η McLaren έδωσε προσωρινή άδεια σε μέρος του προσωπικού της. Στελέχη της ομάδας, ανάμεσά τους και ο CEO Zak Brown, συμφώνησαν και αυτοί σε περικοπές των αμοιβών τους.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε πως:

Το McLaren Group έδωσε προσωρινή άδεια σε ορισμένους υπάλληλους της στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων περικοπής δαπανών λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19 στις δραστηριότητές της.

Τα μέτρα αυτά επικεντρώνονται στην προστασία των θέσεων εργασίας βραχυπρόθεσμα, για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοί μας θα επιστρέψουν στην πλήρους απασχόλησης εργασία τους, όταν η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Η βρετανική κυβέρνηση επιτρέπει στις εταιρίες να απομακρύνουν προσωρινά το προσωπικό τους, αναλαμβάνοντας το κράτος να πληρώσει το 80% των μισθών τους, με ανώτατο όριο τις 2.500 λίρες τον μήνα, με την προϋπόθεση οι εταιρίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις του προσωπικού αυτού.

Από την αναστολή των συμβάσεων η McLaren τονίζει πως εξαιρείται το προσωπικό (100-150 άτομα) που εργάζεται στο Project Pitlane, μια βρετανική πρωτοβουλία που παράγει αναπνευστήρες και άλλο ιατρικό εξοπλισμό ως μέρος του project VentilatorChallengeUK.

Διάβασε επίσης

Τα χρήματα που παίρνουν φέτος οι πιλότοι Formula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr