ΗΠΑ: Απολύσεις προσωπικού από αντιπροσωπείες και εργοστάσια λόγω της πανδημίας

Σχετικά άρθρα

Με τα εργοστάσια και τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Tesla έχει προχωρήσει στην ακύρωση των συμβάσεων που είχε με εργολάβους και γραφεία εύρεσης εργασίας και διαχείρισης εργατικού δυναμικού, στα δύο της εργοστάσια στις ΗΠΑ, σε Freemont και Nevada.

Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι που εργαζόταν ως προσωρινοί υπάλληλοι των εργοστασίων να χάσουν την δουλειά τους, με τους εργολάβους και τα γραφεία διαχείρισης εργατικού δυναμικού και εύρεσης εργασίας να δηλώνουν πως θα προσπαθήσουν να τους βρουν νέες θέσεις εργασίας, κάτι που λόγω της πανδημίας, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη περίοδο.

Επίσης η AutoNation, η μεγαλύτερη αλυσίδων αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως απολύει το 30% τους εργατικού της δυναμικού, μετά την πτώση 50% των πωλήσεων τον περασμένο μήνα, ενώ η πτώση αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη τον Απρίλιο.

Η AutoNation διαθέτει 325 αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ και επικαλούμενη πως η πανδημία του Covid-19 έχει επηρεάσει και θα συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τις δραστηριότητές της τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πως αναγκάστηκε να δώσει άδειες άνευ αποδοχών σε περίπου 7.000 εργαζόμενους της, ενώ παράλληλα παγώνει τις νέες προσλήψεις, αλλά και μειώνει προσωρινά κατά 20% τις αμοιβές των εργαζομένων της. Ο CEO και ο πρόεδρος της εταιρίας, Cheryl Miller και Mike Jackson θα λάβουν το 50% των μισθών τους, ενώ οι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι και οι πρόεδροι των περιφερειών θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 35% και 30% αντιστοίχως.

Παράλληλα η AutoNation προχωρά στην περικοπή κατά 50% του διαφημιστικού της budget για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ αναβάλει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της ύψους άνω των 50 εκατ. δολαρίων, στη προσπάθειά της να μετριάσει τις επιπτώσεις που θα φέρει η πανδημία του κορωνοϊού στα οικονομικά της.

Τέλος η Continental, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως αλλά και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ελαστικών, αναμένει πως το φετινό της περιθώριο κέρδους θα είναι μηδενικό.

Επίσης πιστεύει πως περίπου 30.000 από τους 60.000 εργαζομένους της στη Γερμανία θα αναγκαστούν να αναγκαστούν να λάβουν βοήθημα από την κυβέρνηση ή κάποιοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν με μειωμένο ωράριο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...