Στο σφυρί τα εξαιρετικά σπάνια Dodge Shelby Dakota και Dakota Convertible

Σχετικά άρθρα

Το 1987 η Dodge παρουσίασε το Dakota pickup και το 1989 κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση Shelby Dakota. Αυτή κατασκευάστηκε σε μόλις 1.500 μονάδες και η 1.253η θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα. Έχει διανύσει μόλις 9.416 χιλιόμετρα και μηχανικά φορά έναν V8 κινητήρα 5,2-λίτρων απόδοσης 175 ίππων που συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού, στέλνει στη κίνηση στους πίσω τροχούς.

Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 8,5 δευτερόλεπτα και σε σχέση με την απλή έκδοση του Dacota, ξεχωρίζει από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τις μεγαλύτερες ζάντες, από τα πάνελ πίσω από την καμπίνα, από τους πρόσθετους προβολείς και από τα ειδικά γραφικά.

Το Dodge Dakota LS Sport Convertible είναι παραγωγής του 1990 και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Dodge με την American Sunroof Corporation (ASC). Μόλις 909 τέτοια κατασκευάστηκαν, με το όχημα, αντί για μεταλλική οροφή να διαθέτει μια υφασμάτινη κουκούλα που ανοίγει και κλείνει.

Το αυτοκίνητο φέρει roll bar και ενισχύσεις στο πλαίσιο προκειμένου να αυξηθεί η ακαμψία του σασί και να προσφέρει ασφάλεια στους επιβάτες, Μηχανικά φορά τον V6 Magnum κινητήρα 3,9-λίτρων απόδοσης 125 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς. Έχει διανύσει 95.728 χιλιόμετρα και θα βγει σε δημοπρασία τον Ιούνιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...