Εδώ και καιρό υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τον Toto Wolff να πηγαίνει στην Aston Martin, αλλά ο Αυστριακός έβαλε τέλος σε αυτές τις φήμες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα πάει στην Aston Martin ούτε θα αποκτήσει κάποιο μερίδιο μετοχών της.

Ο Toto Wolff μιλώντας στο αυστριακό μέσο Osterreich, δήλωσε πως:

Δεν πρόκειται να γίνω CEO της Aston Martin και δεν πρόκειται να πραγματοποιήσω ούτε μια στρατηγική επένδυση σε αυτή.

Βρίσκομαι ήδη 8 χρόνια στην Mercedes. Μου αρέσει το άθλημα και αυτή η ομάδα και βραχυπρόθεσμα θα παραμείνω επικεφαλής της Mercedes Motorsport και το αφεντικό της ομάδας της Formula 1.

Ερωτηθείς για τις εικασίες σχετικά με το μέλλον της Mercedes, που την θέλουν να αποχωρεί από την Formula 1, ο Wolff δήλωσε:

Στις περισσότερες ιστορίες που έχω διαβάσει γι’αυτό το θέμα, οι άνθρωποι πρόσθεσαν 1+1 και το μετέτρεψαν σε 3. Με ρωτάτε ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση μου; Η συμμετοχή μου στη Mercedes είναι σταθερή, η σύμβασή μου διαρκεί μέχρι τα τέλη του 2020 και εξακολουθούμε να έχουμε καλές συζητήσεις καλά για το τι θέλουμε να κάνουμε από κοινού.

Όμως οι συζητήσεις έχουν παγώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και έχουν μετατεθεί για αργότερα. Όλοι έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα να λύσουμε τώρα, ανθρώπινα προβλήματα στις εταιρείες μας.

Ο Wolff είναι καλός φίλος με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Aston Martin, τον Lawrence Stroll και, παρόλο που θα μπορούσε να κάνει μια προσωπική οικονομική επένδυση στην Aston Martin, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Stroll και η ομάδα του είναι ένας σημαντικός πελάτης της αγωνιστικής μας ομάδας. Αγοράζουν κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα ανάρτησης από τη Mercedes. Επιπλέον, ο Lawrence είναι καλός μου φίλος για πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από τις επιχειρηματικές μας σχέσεις,

πρόσθεσε ο Wolff που κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes-AMG F1, με το υπόλοιπο να ανήκει στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.